Anti kalk systeem

Een anti kalk systeem, dat wil iedereen wel in huis. Kalkaanslag zorgt niet alleen voor een onhygiënisch gevoel, het kan in meer ongemakken resulteren. Op deze pagina laten we u weten waarom een anti kalk systeem dé oplossing is, welke voordelen het heeft en waarom u er een nodig heeft. Uw leven zal na installatie anders zijn. Denk aan het eenvoudiger schoonmaken van de woning tot het verbeteren van uw huidkwaliteit.

Liever direct overgaan tot actie? Bestel direct uw OneFlow® anti kalk systeem via de onderstaande button!

Ja, ik wil een OneFlow® anti kalk systeem

Waarom een anti kalk systeem?

Overal ter wereld wordt gewerkt met (vrij) hard water. De was wordt ermee gedaan en we nuttigen het als drinkwater of gebruiken het om te koken. Op zich niets mis mee, maar voor de huishoudelijke apparaten is het geen pretje. Met een anti kalk systeem wordt het water verzacht en lopen uw gezondheid en huishoudelijke apparaten geen enkel risico meer. Dat is nu, met hard water, wel het geval. De redenen leest u in het onderstaande gedeelte.

kalkaanslag-glas-vaatwasser-voorkomen

Hard water: de boosdoener

Van nature is water zacht. Wanneer het tijdens een regenbui uit de lucht valt, bevat het geen kalk. Het wordt pas blootgesteld aan kalk wanneer het in de ondergrond terecht komt. De kalk zit van nature namelijk wél in de grond. Daar is het gewenst. Het voorziet planten van mineralen als calcium en magnesium. Het water komt in de ondergrond terecht en wordt vermengd met aanwezige kalk. Hoe meer kalk er in de ondergrond zit, hoe harder het water.

Dat is ook direct de definitie van ‘hard’ water: water met een bepaalde concentratie aanwezige kalk. De hoeveelheid aanwezige kalk in de ondergrond verschilt per regio. Het kan voorkomen dat bepaalde gedeeltes in Drenthe kalkrijk zijn, terwijl er 50 kilometer verderop amper kalk te vinden is in de ondergrond.

Kalk in het water is in principe geen probleem. Volgens de Nederlandse wet moet het water dat wij gebruiken zelfs kalk bevatten. Het is goed voor ons lichaam, we kunnen niet zonder. Evenals planten en dieren.

Wanneer kalk verhit wordt, gaat het problemen opleveren. Dan ontstaat er kalkaanslag. We kennen die witte kringen in de badkamer allemaal wel. Het ziet er onhygiënisch uit en belemmert de werking van onze apparaten. Denk aan de douchekop die veel meer energie moet verzetten om het water naar buiten te brengen. Of het verwarmingselement dat geteisterd wordt door kalkaanslag. Voordat dat element opgewarmd is, bent u een tijdje verder.

Daarom een anti kalk systeem

U bent inmiddels op de hoogte van de problemen die kalk kan veroorzaken. Door de kalkaanslag werken huishoudelijke apparaten minder efficiënt en zal de energierekening stijgen. Een eenmalige investering kan het tij al keren. Door te investeren in een anti kalk systeem wordt het water verzacht en verbruikt u minder energie.

Dan zijn er nog een aantal voordelen. Denk aan de huid. De mineralen calcium en magnesium waar we het eerder over hadden, kunnen de pH-waarde van de huid verhogen. Een droge huid wordt nog droger en eczeem kan verergeren. Dat wilt u voorkomen.

Met zacht water is de woning ook nog eens eenvoudiger schoon te maken. Viezigheden zijn bijvoorbeeld sneller van de muur te verwijderen. Alleen daarom al is een anti kalk systeem kopen de juiste oplossing. Het maakt het wonen aangenamer, uw leven gezonder en verlengt de levensduur van huishoudelijke apparaten. Wat wilt u nog meer?

Ik wil een goed werkend anti kalk systeem

Hoe werkt een anti kalk systeem?

Men maakt in Nederland al enkele jaren gebruik van anti kalk systemen. Er zijn verschillende varianten op de markt terug te vinden. Andere benamingen die we regelmatig terug zien komen zijn de ‘waterontharder’ en ‘waterverzachter’. In principe zijn het allemaal anti kalk systemen en hebben ze hetzelfde doel. De werkwijze kan echter verschillen. Daar wijden we dit onderdeel van de pagina aan, het verschil tussen verschillende anti kalk systemen. Laten we beginnen met de traditionele systemen.

Anti kalk systeem op basis van zout

In principe maken we onderscheid tussen anti kalk systemen op basis van zout en systemen welke gebruikmaken van een filter. Allereerst het anti kalk systeem dat op basis van zout werkt. Het systeem werkt niet zomaar op zout, daar is regeneratiezout voor nodig. De systemen werken door middel van een dubbele cilinder. Naast het regeneratiezout moet u deze apparaten voorzien van kunstharskorrels. Deze korrels verwerkt het systeem in één van de cilinders, die cilinder moet de mineralen magnesium en calcium vervolgens onttrekken uit het water. Daarna wordt er natrium toegevoegd.

De kunstharskorrels kunnen verzadigen en moeten dus vervangen worden. Dat brengt extra werk met zich mee. Om de verzadigde kunstharskorrels te spoelen, verdwijnen deze in de andere cilinder. Het regeneratiezout wordt ingezet en de korrels worden gespoeld.

Het anti kalk systeem scheidt daarna het water mét kalk van het kalkvrije water. Het water dat kalk bevat wordt afgevoerd naar het riool. De rest stroomt door naar de leidingen en wordt uiteindelijk gebruikt. Zoals u heeft kunnen lezen, moeten de benodigde materialen eens in de zoveel tijd vervangen worden. Hoe snel dat moet gebeuren, hangt van het anti kalk systeem af. Het is niet kostenefficiënt en brengt extra werk met zich mee. Hartstikke onhandig.

Anti kalk systeem met filter

Dan hebben we nog het anti kalk systeem met filter. Deze filtert de kalk uit het water en maakt het logischerwijs kalkvrij. Hoe goed de filter werkt, kan wederom verschillen per anti kalk systeem. De garantie dat het water volledig kalkvrij is na een behandeling kan niet gegeven worden door leveranciers. Iets waar u als consument vraagtekens achter kan zetten.

Gezien het benodigde onderhoud is een anti kalk systeem met filter ook niet de beste keuze. De filter moet regelmatig vervangen worden.

Waterontharder-kopen

OneFlow® anti kalk systeem van Watts

Bij Watts vonden we het tijd voor wat nieuws. Een systeem dat wél werkt, geen afval produceert en niet afhankelijk is van bijproducten. Ook wel een autonoom anti kalk systeem genoemd. Met de OneFlow® van Watts haalt u een systeem in huis dat mineralen niet uit het water onttrekt en dat beter werkt dan traditionele anti kalk systemen. We noemen het niet voor niets ‘hét alternatief voor de waterontharder’. In plaats van maandelijks producten bij te moeten vullen, is het met ons anti kalk systeem na het installeren klaar. Hoe heerlijk is dat? Gewoon weg van huis kunnen zonder dat u bang hoeft te zijn voor kalkaanslag bij thuiskomst.

Het systeem werkt zoals eerder vermeld volledig autonoom. U installeert een anti kalk systeem om te besparen op de energiekosten. Dan wilt u niet geconfronteerd worden met hogere kosten door de werking van het apparaat. De OneFlow® maakt om die reden geen gebruik van energie. Er is geen stopcontact nodig, geen zout, geen chemicaliën en spoelwater lozen is ook niet aan de orde. Ook nog eens beter voor het milieu. Ideaal!

Werking OneFlow®

Evenals andere anti kalk systemen weet de OneFlow® de mineralen calcium en magnesium te detecteren. In plaats van het onttrekken, worden de mineralen omgezet in onschadelijke kristallen. Ons anti kalk systeem verwijdert dus niets uit het water. De mogelijk schadelijke mineralen worden alleen onschadelijk gemaakt. Hierdoor ontstaat er geen spoelwater en kunnen we dezelfde topkwaliteit water garanderen. 

Om te voorkomen dat hard water in de leidingen terechtkomt, plaatst u het anti kalk systeem van Watts op de plek waar leidingen de woning betreden. U kunt dit ook aan een van de aangesloten installateurs overlaten.

Waarom verzacht het waterzuiveringsbedrijf het water niet volledig?

Een goede vraag. Die stellen consumenten ons regelmatig. De redenen voor dit besluit zijn eigenlijk vrij logisch. Waterzuiveringsinstallaties hebben namelijk wel de mogelijkheid het water volledig te verzachten, maar kiezen er bewust voor dat niet te doen. Lood is beter oplosbaar in zacht water. Door het ondergronds transporteren van het gezuiverde water naar huishoudens kan er dus lood in het water terechtkomen. Dat is niet goed voor de gezondheid en moet dus voorkomen worden. Zodra het water bij uw huis terechtkomt, kan het wél volledig verzacht worden. Dit omdat het niet meer getransporteerd hoeft te worden door grote, loden buizen.

Voordelen anti kalk systeem

Een anti kalk systeem in huis plaatsen heeft verschillende voordelen. Onderstaand vindt u een opsomming die de keuze voor een anti kalk systeem net wat eenvoudiger maken. De OneFlow® is een bewezen anti kalk systeem waarvan de werking is getest in verschillende laboratoria van onafhankelijke partijen. 

1. Minder lang schoonmaken

Het weekend staat voor sommigen in teken van rust. Voor anderen niet. Zij staan uren te ploeteren om de woning schoon te maken. Met name de badkamer moet zo hygiënisch mogelijk zijn. In plaats van uren schrobben, bent u met een anti kalk systeem in een mum van tijd klaar. Door het verzachte water wordt schoonmaken een eenvoudig klusje. 

2. Beter voor de huid

Heerlijk in de douche stappen na een lange dag werken of intensieve sportsessie. Met een droge huid kan dat soms voor problemen zorgen. Door het harde water wordt de pH-waarde in uw huid verhoogd, dit resulteert in een nóg drogere huid. Door het water te verzachten behoort een droge huid tot het verleden. De huid herstelt daarnaast ook sneller.

3. Ongewijzigde waterkwaliteit

Wie een OneFlow® anti kalk systeem laat installeren hoeft niet bang te zijn voor een andere smaak. Door de werking van ons systeem wordt er niets aan het water toegevoegd en blijft de smaak ongewijzigd goed. 

4. Kalkaanslag behoort tot het verleden

Een woning zonder kalkaanslag, hoe heerlijk is dat? De huishoudelijke apparaten werken niet alleen efficiënter, ze zien er ook nog eens hartstikke schoon uit. Dat is wat u wilt en wat een OneFlow® anti kalk systeem mogelijk maakt.

Omdat er vaak pas wordt gezocht naar oplossing bij het constateren van een probleem, hebben we goed nieuws. Bestaande kalkaanslag wordt na het installeren van een OneFlow® ook verwijderd.

5. Verlenging van levensduur huishoudelijke apparaten

De aanschaf van een aantal huishoudelijke apparaten vraagt om een flinke financiële investering. Wanneer men er lang genoeg gebruik van kan maken, is dat geen probleem. Tot u erachter komt dat kalkaanslag de levensduur van apparaten verkort. Naast de hogere energierekening zijn producten dus ook sneller toe aan vervanging.

Welk anti kalk systeem past bij u?

Verschillende gezinsgroottes, verschillende oplossingen. Om de duurzaamheid te kunnen garanderen is het van belang dat u een systeem kiest dat bij de gezinsgrootte past. Meer verbruiken dan nodig is, dat is voor ons uit den boze. Om die reden hebben we verschillende OneFlow® anti kalk systemen ontwikkeld. Kijk goed welk systeem er bij u en uw huishouden past.

Kies uw oneflow

Schaf direct uw OneFlow® anti kalk systeem aan!

Bent u er na het lezen van deze pagina ook van overtuigd dat u een anti kalk systeem van Watts nodig heeft? Door de compactheid is een OneFlow® in iedere woning te plaatsen. U schaft een OneFlow® aan bij aangesloten webshops of doe-het-zelf partners. Zij kunnen u tevens van advies voorzien. Eenmalig aanschaffen, een leven lang genieten.  

De installatie is zelfs door klanten met twee rechterhanden eenvoudig zelf uit te voeren. Kijk daarvoor naar onze installatie video

Laat u de installatie liever uitvoeren door een professional? Dat kunnen we begrijpen. De aangesloten installateurs hebben het systeem vaak binnen één uur geïnstalleerd en kunnen het voor u bestellen.

Verkooppunten