Beste waterontharder

U bent op zoek naar de beste waterontharder. Geen problemen ondervinden, een apparaat wat doet waar u deze voor koopt en het liefst ook onderhoudsarm. De markt voor waterontharders is de laatste jaren een stuk breder geworden. Misschien ziet u door de bomen het bos niet meer en hunkert u naar duidelijkheid. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een ontharder? Wat zijn belangrijke punten die meegenomen moeten worden?

In dit artikel gaan we niet met u op zoek naar de beste waterontharder. We geven u wel de handvaten waardoor u zelf kunt kiezen welke waterontharder het beste bij u past. Het hoeft geen uitgebreide en ingewikkelde zoektocht te worden, zolang u maar in gesprek gaat met professionals. En die professionals, die hebben we hier. Watts helpt u verder.

Voordelen van Watts OneFlow®

Beste waterontharder: waar moet u op letten?

In een markt met verschillende aanbieders worden er verschillende voordelen aangeprezen. De ene waterontharder is uitzonderlijk goed in het duurzaam verwerken van materialen, de andere verbruikt geen water. De keuze voor de juiste capaciteit van de ontharder hoort voorop te staan. Ook bestaat er een wezenlijk verschil tussen compacte modellen en duo modellen en moet u op de onderhoudskosten letten. Na aanschaf van de beste waterontharder bent u namelijk niet klaar, ook deze moet onderhouden worden. Sommige modellen zijn echter onderhoudsarm, waarover later meer.

Capaciteit

U start uw zoektocht naar de beste waterontharder hoogstwaarschijnlijk op het internet. Er worden pagina’s geopend en iedere aanbieder biedt verschillende varianten aan. Dit heeft vrijwel altijd te maken met de capaciteit. Wanneer iemand alleen met zijn of haar partner in een woning leeft, wordt er aanzienlijk minder water verbruikt dan bij een gezin van 6 of meer personen. De beste waterontharder hoeft naar ons idee niet groter te zijn dan nodig, ook in verband met de duurzaamheid. 

Hoe groter een apparaat is, hoe meer deze verbruikt. Althans, wanneer u voor een waterontharder gaat die aangedreven wordt door elektriciteit. Het beste alternatief voor de waterontharder, de OneFlow®, werkt volledig autonoom. Geen onnodig energieverbruik, wel alle voordelen. We vertellen u er later graag meer over. Neem het energieverbruik ook mee in de zoektocht naar de beste waterontharder. Dit is ongekend belangrijk. 

De capaciteit zegt niets over hoe goed het apparaat kalk om kan zetten in onschadelijke mineralen. Het gaat erom hoeveel dagen het apparaat in staat is deze mineralen onschadelijk te maken voor het apparaat ‘vol’ is. Denk bijvoorbeeld aan de stofzuigerzak, ook deze moet leeggehaald worden. U hoeft dit bij de OneFlow® gelukkig niet zelf te doen, het apparaat regenereert zichzelf.

Elektrisch of waterdruk?

In de bovenstaande alinea’s kwam het al even aan bod: het energieverbruik. Wanneer u op zoek gaat naar de beste waterontharder zit daar vaak wat meer achter. U bent op kalkaanslag gestuit of merkt dat de energierekening langzaam maar zeker stijgt. Laatstgenoemde wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer verlagen. 

Waarom de energierekening stijgt door kalkwater leggen we later in het artikel uit, eerst even over de werking van verschillende ontharders. Vaak wordt er namelijk gekozen voor een elektrische aandrijving. De apparaten worden voorzien van stroom en kunnen zonder deze toevoer geen werk leveren. Dat heeft twee nadelen. 

Allereerst wordt er geen water gezuiverd wanneer de stroom uitvalt. Stel uzelf voor: een grote stroomstoring zorgt ervoor dat u enkele uren zonder stroom zit. Dit wordt door de energieleverancier opgelost, maar neemt twee tot drie dagen in beslag. U komt na deze dagen thuis en constateert kalkaanslag. Dat zou, naast de dagen dat u uw woning niet kon gebruiken, een extra domper zijn.

Het andere nadeel is het energieverbruik. U bent op zoek naar de beste waterontharder om het gebruik en verbruik van huishoudelijke apparaten te optimaliseren. Deze werken beter wanneer het water wordt onthard en daarmee probeert men de energierekening te verlagen. Volgens ons is het apart dat verschillende waterontharders juist zorgen voor een stijging van de energierekening. Zeker wanneer men claimt dat dat de beste waterontharder is. Dan werken de huishoudelijke apparaten beter, maar blijkt de ontharder de boosdoener. Het enige voordeel dat u dan nog heeft is de langere levensduur.

Kiest u voor een systeem van Watts? Dan hoeft u zich daar in ieder geval geen zorgen over te maken. De systemen werken volledig autonoom: zonder elektriciteit. Hierdoor dragen ze niet alleen bij aan de levensduur van uw apparaten, ze zorgen er ook voor dat de energierekening daadwerkelijk lager uitvalt. Het beste van twee werelden.

Verkooppunten

Zoutreservoir

Een ander iets waar u op moet letten in uw zoektocht naar de beste waterontharder is het zoutreservoir. En natuurlijk of de waterontharder überhaupt wel zout gebruikt. Is dit niet het geval? Dan hoeft u dit ook niet bij te vullen, weer een voordeel. Traditionele waterontharders bestaan in de basis uit twee onderdelen: de ionenwisselaar en een voorraadvat voor het zout. In de ionenwisselaar zitten vaak korrels waarmee het water ontdaan wordt van kalk en mineralen.

Bij Watts hebben we daar wat anders op bedacht. De OneFlow® werkt namelijk niet met zout. Een duurzame oplossing, beter voor het milieu en het maakt het systeem eenvoudiger in gebruik. Ons systeem werkt zoals we eerder hebben benoemd autonoom, dus zonder gebruik te maken van elektriciteit, en maakt geen gebruik van zout of andere chemicaliën. Bij traditionele ontharders kan het zout opraken, moet u naar de winkel om dit bij te kunnen vullen en in de periode dat de ontharder zonder zit gebeurt er niets. Hierdoor kan er alsnog kalkaanslag vormen. Bij onze systemen is dat niet het geval.

Voordelen OneFlow®

U heeft inmiddels wat meer gelezen over ons alternatief voor de waterontharder, de OneFlow®. We hebben ons systeem bewust geen waterontharder genoemd, de werking is namelijk anders. Het spoelt niet, gebruikt geen water en werkt autonoom. Gelukkig zijn er nog veel meer voordelen die de zoektocht naar de beste waterontharder, of een alternatief daarvan, net wat eenvoudiger maken. De OneFlow® werkt beter, slimmer en duurzamer. Onderstaand een aantal voordelen.

Ongewijzigde waterkwaliteit 

Waar andere systemen de goede mineralen ook proberen te verwijderen, doet de OneFlow® dat niet. Het systeem detecteert schadelijke mineralen, denk aan calcium en magnesium, en zet deze om in onschadelijke kristallen. Er wordt dus niets uit het water verwijderd waardoor de waterkwaliteit ongekend goed blijft. De gezonde mineralen, welke goed zijn voor uw lichaam, blijven in het water aanwezig. Dit is uniek.

Eenvoudiger schoonmaken door zacht water

Het water in huis kent na de installatie van een OneFlow® meer voordelen. Die zondagen dat u de badkamer hardhandig moest schrobben, verchroomde en roestvrijstalen producten niet schoon kreeg en kalkaanslag aan het verwijderen was, die zijn na installatie wel voorbij. Door het zachte water wordt het schoonmaken van muren, onderdelen en dergelijke een stuk eenvoudiger. Minder werk, meer plezier. 

Een ander groot voordeel is dat het zachte water beter is voor uw huid. De zuurgraad van uw huid (pH-waarde) blijft bij het gebruik van zacht water optimaal. Let er wel op dat u natuurlijke douche- en badproducten gebruikt, anders heeft het zachte water niet het gewenste effect voor de huid.

Onderhoudsarm

Door de werking is de OneFlow® onderhoudsarm. In tegenstelling tot andere aanbieders werken we bij Watts niet met onderhoudscontracten. Het enige wat u hoeft te doen is het patroon om de twee of drie jaar vervangen. De levensduur van het patroon of de media verschilt per systeem. 

Compact systeem

Een alternatief voor de waterontharder kunnen plaatsen moet volgens ons voor iedereen mogelijk zijn. Een groot of klein huis, de OneFlow® past door zijn compactheid altijd. Het apparaat kan liggend of staand gemonteerd worden. We installeren het apparaat altijd na de watermeter. Dit kan overal in huis en soms zelfs in de schuur. Normaal gesproken wordt er rekening gehouden met de bereikbaarheid, dit omdat men met enige regelmaat zout en chemicaliën toe moet voegen. Dat is bij de OneFlow® niet nodig. Nog zo’n fijn voordeel.

Verkooppunten

Huishoudelijke apparaten en zacht water

Door kalkwater uit Nederlandse bodem kan er kalkaanslag vormen op uw huishoudelijke apparaten. De douchekop, kranen, het strijkijzer, zomaar wat voorbeelden van apparaten die het regelmatig moeten ontgelden. Door de aanwezige mineralen worden ze aangetast en kunnen ze de werkzaamheden minder goed uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een kraan die wordt geteisterd door kalkaanslag, deze moet meer werk verzetten om hetzelfde aantal liters water naar buiten te brengen.

Een apparaat dat meer moeite moet doen, verbruikt logischerwijs meer energie. Door voor een OneFlow® te kiezen, het beste alternatief voor de waterontharder, voorkomt u kalkaanslag. De apparaten zullen binnen afzienbare tijd weer goed functioneren en de energierekening zal niet stijgen en in sommige gevallen dalen.

drinkwater-kwaliteit-verbeteren-OneFlow

De levensduur van apparaten verlengen met een waterontharder

De zichtbare kalkaanslag is niet de enige aanslag waarmee uw apparaten moeten dealen. In de leidingen en slangen kan ook kalkaanslag voorkomen, zonder dat u dit ziet. Deze zullen sneller kapotgaan of springen waardoor u er minder lang van kunt genieten. Kies voor de OneFlow® en u verlengt de levensduur van uw apparaten aanzienlijk, zonder dat dit maandelijks meer kost.

Direct een OneFlow® aanschaffen!

Wilt u direct profiteren van de eerdergenoemde voordelen? Het beste alternatief voor de waterontharder is de OneFlow®. Verkrijgbaar in verschillende varianten, voor iedere gezinssamenstelling hebben we een passende oplossing. 

En die installatie? Ook die regelen we gewoon voor u. We kunnen met onze aangesloten installateurs iedereen in Nederland bedienen. Neem contact met hen op, koop uw OneFlow® bij een van de aangesloten webshops of doe-het-zelf partners en plan een afspraak in. De installateur zal vervolgens alles voor u regelen, de OneFlow® registreren en u kunt van alle voordelen genieten.

Verkooppunten