Veelgestelde vragen

We begrijpen dat u misschien nog wat vragen hebt over OneFlow®. Daarom hebben we alle veelgestelde vragen hieronder alvast voor u beantwoord.

Bekijk alle vragen

Werkingsprincipe

Hoe werkt OneFlow®?

OneFlow® is geen waterontharder, maar gebruikt een innovatieve technologie die de kwaliteit van het leidingwater verbetert door de kalk te neutraliseren. De media in het patroon trekken calcium- en magnesiummineralen in hard water aan en zetten deze om in microscopische kristallen. Na het vormen breken deze microkristallen snel af vanwege doorstroming van water en komen ze vrij als inerte kalkdeeltjes. Ze hechten zich hierdoor niet langer vast op het oppervlak. Harde kalkaanslag is dus uitgesloten in leidingen, verwarmingselementen, kranen, etc.

Wat zijn de voordelen van OneFlow®?

De OneFlow® is een duurzaam en volwaardig alternatief voor traditionele waterontharders. Het toestel biedt zowel in particuliere woningen als in commerciële gebouwen (horeca, sportclubs, zwembaden, campings, etc.) heel wat voordelen. We zetten ze graag even voor u op een rijtje.

OneFlow® rekent af met harde kalkaanslag zonder gebruik te maken van zout en chemicaliën. Er is geen elektriciteit nodig. De OneFlow® werkt in tegenstelling tot traditionele waterontharders volledig autonoom. Dit scheelt in de verbruikskosten en is bovendien een stuk duurzamer. Doordat geen zout of chemicaliën worden toegevoegd, behoeft de OneFlow® eveneens geen spoeling waardoor geen onnodige hoeveelheden water worden verspild. Kortom, de technologie vormt een bijzonder duurzaam en milieuvriendelijk alternatief en dat is een stuk beter voor onze planeet.

De OneFlow® is een compact toestel dat eenvoudig geïnstalleerd kan worden. De plaatsing dient steeds verticaal te gebeuren en afhankelijk van het type kan men de OneFlow® hangend of staand plaatsen. Niet alleen de vorming van kalk wordt voorkomen, OneFlow® rekent ook af met bestaande kalkaanslag in uw leidingen en systemen. Dit kan de levensduur van uw toestellen flink verlengen. Om optimaal te profiteren van dit gegeven, raden we u aan om het water in uw boiler na één jaar te spoelen. Volg hierbij altijd de instructies van uw verwarmingsketel op. Leidingen en toestellen blijven zo in topconditie en kunnen nog jaren mee.

OneFlow® vraagt slechts minimaal onderhoud. Afhankelijk van het type toestel dient het patroon of media elke 2 à 3 jaar vervangen te worden. Minder kalkaanslag zorgt voor een lagere energierekening. Dit omdat apparaten en verwarmingsinstallaties beter hun werk kunnen doen als ze vrij zijn van kalk.

Doordat alle vitale mineralen als calcium en magnesium in het water aanwezig blijven, is dit water gezonder voor menselijk gebruik dan water behandeld door een traditionele waterontharder die niet meer over deze mineralen beschikt.

Wastafels, kraanwerk en douchewanden blijven vrij van harde kalkaanslag. Dit scheelt een hoop schoonmaakwerk. Wel kunnen er soms kleine vlekjes achterblijven door de verdamping van het water. Deze zijn gemakkelijk te verwijderen met een vochtige doek of spons. Zeep- en shampooresten van water dat door de OneFlow® behandeld is, zijn veel makkelijker weg te spoelen dan met onbehandeld water.

Op de vaat en in de vaatwasser vermindert het aantal vlekjes sterk. Gezien zachte kalk nog steeds voorkomt in het water vermelden we graag dat het reservoir van uw vaatwasser nog steeds zout behoeft. We raden u aan om best te kiezen voor vaatproducten met een laag fosfaatgehalte want deze zijn het meest geschikt. Ze voorkomen vlekjes en zijn bovendien vriendelijker voor het milieu. Woont u in een gebied met hard water? Gebruik dan ook altijd een spoelmiddel.

Waarom is OneFlow® een duurzaam alternatief voor een traditionele waterontharder?

Wenst u graag harde kalkaanslag te vermijden in uw leidingen, op uw douchewanden en uw kraanwerk, maar hecht u ook belang aan het ecologisch aspect? Dan is de OneFlow® zeker een geschikte oplossing voor u. OneFlow® biedt u een volwaardig en duurzaam alternatief aan voor een traditionele waterontharder. Onze producten zijn om meerdere redenen zuinig waardoor u eveneens flink wat geld kunt besparen.

 1. OneFlow® heeft in tegenstelling tot een traditionele wateronharder geen elektriciteit nodig. Het toestel werkt autonoom waardoor er geen stopcontact nodig is.
 2. Oneflow® behoeft geen toevoeging van zout en chemicaliën. U hoeft dus ook niet meer na te denken om elke maand het zout in uw toestel aan te vullen. Hierdoor is Oneflow® zeer onderhoudsvriendelijk. Het patroon of media die de kalk behandelt moet slechts 1x om de 2 à 3 jaar vervangen worden, dit afhankelijk van het type toestel die u gekozen heeft.
 3. Traditionele waterontharders gebruiken heel wat drinkbaar water om een spoeling te doen. Ze spoelen in principe het zout weg dat gebruikt wordt om kalk te verwijderen. Dit maakt dat er zoutwater geloosd wordt in de riolering. OneFlow® behoeft geen spoeling waardoor er ook geen onnodig waterverbruik is en er geen afvalwater gegenereerd wordt. Daarnaast blijven gezonde mineralen zoals calcium en magnesium aanwezig in uw water.

Wat zijn de verschillen met traditionele waterontharders of andere alternatieven?

Voordat we u vertellen hoe de OneFlow® werkt tegenover traditionele waterontharders en alternatieven, is het belangrijk om te weten wat hard water en kalk eigenlijk zijn.

In het grond- en oppervlaktewater komen er van nature mineralen zoals calcium en magnesium voor. Hard water heeft een hoog gehalte van deze gezonde mineralen. Hoe harder het water, hoe meer van deze mineralen aanwezig zijn in het water. Kalkaanslag kan leidingen en kranen verstoppen, de kwaliteit van het water aantasten en de levensduur van elektrische toestellen sterk verminderen. Dit is vervelend, want daardoor stijgen de energiekosten en moeten elektrische apparaten vaker worden vervangen. OneFlow® is hiervoor een ideale oplossing. Het is de meest efficiënte en milieuvriendelijke technologie om kalkaanslag te voorkomen.

Traditionele waterontharders verwijderen de gezonde mineralen uit hard water door ionenwisseling. Daarvoor zijn zout, elektriciteit en een regelmatige regeneratiecyclus nodig. Dit systeem is in tegenstelling tot de OneFlow® niet duurzaam. Deze toestellen hebben een regelklep, terugloop, afvoerleiding, watertoevoer voor regeneratie, een pekeltank en ruimte nodig voor de opslag van het zout.

Oneflow® is geen waterontharder, maar gebruikt een innovatieve technologie die de kwaliteit van het leidingwater verbetert door de kalk te neutraliseren. Het media in het patroon trekken calcium- en magnesiummineralen in hard water aan en zetten deze om in microscopische kristallen. Na het vormen breken deze microkristallen snel af vanwege doorstroming van bewegend water en komen ze vrij als inerte kalkdeeltjes. Ze hechten zich hierdoor niet langer vast op het oppervlak. Harde kalkaanslag is dus uitgesloten en leidingen, verwarmingselementen, kranen, etc, blijven kalkvrij.

Even kort samengevat:

OneFlow® Traditionele waterontharder Andere alternatieven
Professionele installateur nodig NEE JA JA
Compacte afmetingen JA NEE NEE
Toevoeging van zout of chemicalien NEE JA JA
Onderhoudscontract nodig NEE JA JA
Onderhoudsvriendelijk JA (1x per 2à3 jaar) NEE (1x per maand ) JA (1x per jaar)
Electriciteit nodig NEE JA NEE
Energiebesparend JA NEE JA
Onnodig drinkwaterverbruik NEE JA NEE
Losing van afvalwater NEE JA NEE
Verwijdert kalk uit het water NEE JA JA
Resterende kalk blijft hard NEE JA NEE
Gezonde mineralen aanwezig JA NEE JA

Verwijdert OneFlow® mineralen uit het water?

Kiest u voor het OneFlow® kalkneutralisatiesysteem, dan kiest u voor uw gezondheid. OneFlow® verwijdert geen calcium en magnesium uit drinkbaar water. Hierdoor blijven alle vitale mineralen in het water aanwezig welke nodig zijn voor uw dagelijkse behoefte. De OneFlow+® kalkpreventie & waterfiltering bevat naast het patroon ook een geïntegreerde koostoffilter van 20 micron. Dit type beschermt niet alleen uw leidingen tegen kalkaanslag, maar het zorgt er ook voor dat het water vrij is van onaangename geuren en smaken. Deze koolstoffilter verwijdert geen mangaan, ijzer en andere metalen.

Zijn er extra energiekosten bij het gebruik van OneFlow®?

Nee, sterker nog: de OneFlow® maakt in tegenstelling tot traditionele waterontharders helemaal geen gebruik van elektriciteit en dat kan u juist een flinke besparing opleveren. Traditionele waterontharder verwijderen vitale mineralen uit hard water door ionenwisseling. Hiervoor is niet alleen zout nodig, maar er is eveneens behoefte aan regeneratie of een spoeling. De regeneratie heeft een instelling in tijd nodig, waardoor electriciteit dus genoodzaakt is.

Wat is de levensduur van OneFlow®?

De behuizing van de OneFlow® heeft geen specifieke levensduur. Om ervoor de zorgen dat uw product optimaal blijft presteren, is het noodzakelijk om elke 2 à 3 jaar het patroon of media te vervangen. Dit kan heel gemakkelijk zelf gedaan worden. Hoe vaak dit moet gebeuren, is afhankelijk van het type OneFlow® die u gekozen heeft. Het patroon van de standaard OFTWH-R en OFTWH versies moeten eens in de twee jaar vervangen worden. Voor de commerciële tanksystemen OF948-16-C & OF1054-20-D en de OneFlow+® moet de media om de drie jaar vervangen worden. Voor de kleine versie, de OF110, geldt dat er één keer per jaar een verwisseling nodig is.

Wat mag ik verwachten van OneFlow®?

Aangezien OneFlow® geen waterontharder is maar gebruik maakt van een innovatieve technologie,  die de kwaliteit van het leidingwater verbetert door de kalk te neutraliseren, blijven zachte en onschadelijke kalkdeeltjes aanwezig in uw drinkwater.

Dit zult u visueel nog kunnen vaststellen doordat er mogelijk nog witte vlekjes kunnen achterblijven op kraanwerk en andere oppervlaktes. Deze vlekjes zetten zich niet vast zoals harde kalkaanslag doet, maar zijn makkelijk te verwijderen met een vochtige doek of spons.

Indien u OneFlow® installeert bij een renovatieproject, weet dan dat tijdens de eerste maanden na de installatie het water tijdelijk een wittere kleur kan krijgen. Dit wijst dus op een toename van het kalkgehalte in het water doordat de zachte en onschadelijke kalkdeeltjes door uw leidingsysteem zullen stromen en zo ook microscopisch kleine kalkdeeltjes zullen meenemen die zich jaren hebben vastgezet in uw buizen.

Met welke factoren moet ik rekening houden om optimale prestaties van OneFlow® te bereiken?

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden voor u de OneFlow® installeert:

 • Zorg dat u schoon leidingwater gebruikt waarop de OneFlow® op aangesloten wordt.
 • OneFlow® kan een maximale hardheid aan van 30 grains / 514 PPM / 28,8 D° / 51,3 °f
 • Olie en H2S (waterstofsulfide) dienen vooraf verwijderd te worden
 • De waterdruk mag tussen 1,03 en 6,9 bar zijn. Indien een hydrofoor geplaatst dient te worden kan dat steeds na de OneFlow®
 • Te hoge waarden van Koper, Ijzer en Magnesium kunnen schade toebrengen aan het patroon of media.

Installatie

Hoe wordt OneFlow® geinstalleerd?

De OneFlow® kan direct na de watermeter geïnstalleerd en aangesloten worden op de koudwatertoevoer. Het is belangrijk om het product verticaal, rechtopstaand en waterpas te plaatsen. Let er ook op dat er genoeg vrije ruimte is. Zo maakt u het zichzelf een stuk makkelijker om het patroon of media te vervangen. Dit doet u eens per twee of drie jaar, afhankelijk van het type toestel die u aankocht heeft. Verder hoeft u na de plaatsing een hele tijd niet meer om te kijken naar de OneFlow®.

Wenst u het systeem aan te sluiten met nieuw koper? LET OP!

Een te hoog kopergehalte heeft een negatieve invloed op de werking van het patroon of media van de OneFlow® en kan ervoor zorgen dat de werking van het systeem niet meer optimaal is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, daarom is het noodzakelijk om een bypass te installeren of het patroon gedurende vier weken uit te halen en het systeem dus gedurende deze tijd laat spoelen voordat u het systeem optimaal kunt gebruiken. Daarna kunt u het patroon terugplaatsen en genieten van alle voordelen die OneFlow® te bieden heeft.

Gebruik OneFlow® bij open systemen/ circuits waar er voldoende doorstroming is. Oneflow® presteert optimaal in open circuits en zonder toevoeging van chemische additieven die een effect kunnen hebben op de werking (bv, industriële vaatwasmachines). Vermijd toepassing in een gesloten circuit (bv. Hydronische systemen) en met lage doorstroming of stilstaand water. De micokristallen blijven max 72 tot 120 uur werkzaam, afhankelijk van de kwaliteit van het inkomende water werkzaam. Vermijd het aanbrengen van wateroplosbare flux (soldeervloeimiddel) aan de binnenkant van het toestel of leidingen.

Kan ik OneFlow® zelf installeren?

De OneFlow® is als particulier prima zelf te installeren dankzij onze handige aansluitset. Gelieve steeds de instructies op de handleidingen te volgen. Indien u hulp wenst bij de installatie van dit systeem, kunt u op onze website installatiefilmpjes terugvinden.

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om OneFlow® door een professionele installateur te laten installeren.

Welke OneFlow® past het best bij mijn verbruik?

Omdat wij iedereen het beste resultaat willen bieden, zijn er verschillende types van de OneFlow® systemen beschikbaar. Welk product het best bij u past, is afhankelijk van uw verbruik en de gezinssituatie. Hou er rekening mee dat u een toestel kiest dat over voldoende capaciteit beschikt in functie van uw verbruik.

Er dient bij de keuze van het toestel rekening gehouden te worden dat de OneFlow® niet gebruikt wordt in toepassingen met teveel stilstaand water. We geven u graag even een voorbeeld: als u met twee personen in een huis woont dat gebruikmaakt van een zonneboiler van 500 liter, zal het water onvoldoende doorstromen in deze boiler. Met andere woorden: de tank zal nooit volledig vers behandeld water krijgen binnen de 3 à 5 dagen. Daardoor verkrijgt u niet het gewenste resultaat van het OneFlow® systeem. Bestaat uw huishouden uit vier personen en heeft u een boiler van 200 liter, dan zit u helemaal goed en zal de OneFlow® zijn efficientie behouden.

Ook dient u er rekening mee houden dat u een OneFlow® systeem kiest dat over voldoende capaciteit beschikt in functie van uw verbruik. De OneFlow® heeft voldoende capaciteit nodig om elk huishouden op piekmomenten van behandeld water te voorzien. Stel u beschikt over 1 standaard badkamer en uw gezin bevat maximum 4 personen dan raden wij het toestel OFTWH-R aan. Dit toestel behandelt maximum 22 liter water per minuut. Met een standaard badkamer wordt bedoeld dat deze badkamer beschikt over standaard afnamepunten zoals een douchekop. Een gemiddelde douche verbruikt 8 l/min, als er op andere plaatsen in huis nog water wordt afgenomen zoals een wasmachine, vaatwas, toilet, keukenkraan enz, dan kan het aanbevolen toestel ook tijdens piekmomenten behandeld water blijven aanleveren.

Indien uw gezin over 4 personen beschikt, maar u heeft een luxebadkamer met grote regendouches of u beschikt over 2 badkamers en woont met 6 personen, dan kunt u beter kiezen voor de OFTWH of OFPSYS. Deze toestellen behandelen maximum 38 liter water per minuut.

Twijfelt u welk model het meest geschikt is? Wij helpen u graag! Ontdek hier snel en eenvoudig welke OneFlow® bij u een einde gaat maken aan harde kalkaanslag. Link toevoegen die verwijst naar punt 2.3 Welke OneFlow past het best bij mijn verbruik?

Is OneFlow® geschikt voor mijn woning?

Voor elke woning, gebouw en situatie is er een passend model van de OneFlow® die een oplossing kan bieden om harde kalkaanslag aan te pakken. Hierbij dienen met enkele zaken rekening gehouden te worden.

Het is van belang dat het water voldoende doorstroomt. De technologie van de OneFlow® is onder andere afhankelijk van stromend water. Indien er onvoldoende doorstroming of stilstaand water is, zullen de gevormde onschadelijke zachte kalkkristallen na drie tot vijf dagen hun oorspronkelijke vorm weer aannemen.

Indien u op vakantie vertrekt, hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Op het moment dat er terug water wordt afgenomen door bv. de keukenkraan te gebruiken, zal de OneFlow® opnieuw behandeld water voor u aanmaken. Het water die in uw leidingen is blijven stilstaan zal terug omgevormd zijn tot onbehandeld water, maar dit water staat tijdens uw vakantie stil in het leidingssysteem waardoor het geen kalkaanslag zal vormen.

Wat zijn de afmetingen van OneFlow®?

Er zijn verschillende modellen van de OneFlow®. Dit om er voor te zorgen dat wij voor iedere situatie een passende oplossing uit ons assortiment kunnen aanbieden. De afmetingen zijn dan ook afhankelijk van het type OneFlow. We zetten de formaten graag even op een rijtje:

Model OFTWH-R (22l/min)                             18 x 18 x 60 cm
Model OFTWH (38l/min)                                 18.5 x 18.5 x 60 cm
Model ONEFLOW+ (OFPSYS) (38l/min)        20 x 20 x 47 cm
Model OF948-16-C (60l/min)                          23.5 x 23.5 x 133 cm
Model OF1054-20-D (75l/min)                        26.5 x 26.5 x 147 cm
Model OF110 (4l/min)                                     13 x 11.7 x 34 cm

Welk type OneFlow® het beste passend is, is afhankelijk van uw verbruik en situatie. Twijfelt u welk model het meest geschikt is? Wij helpen u graag! Ontdek hier snel en eenvoudig welke OneFlow® bij u een einde gaat maken aan harde kalkaanslag. Link toevoegen die verwijst naar punt 2.3 Welke OneFlow past het best bij mijn verbruik?

Heeft OneFlow® invloed op de waterdruk?

Elk toestel dat tussen een waterleiding geplaatst wordt, zorgt voor een bepaalde drukval. U wenst natuurlijk niet dat u door de toevoeging van een product minder waterdruk hebt. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat het drukverlies na de OneFlow® verwaarloosbaar is. Kortom: de OneFlow® verandert de hoeveelheid water die uit de kraan komt praktisch niet. Wel zo fijn als u een douche neemt of de afwas doet.

Maakt OneFlow® geluid?

Uiteraard wenst u een einde te maken aan harde kalkaanslag, maar u zit niet te wachten op een systeem dat geluid maakt. Logisch, want u wilt gewoon ongestoord blijven slapen, werken of thuis zijn zonder vervelende afleidingen. Gelukkig maakt de OneFlow® alleen maar komaf met harde kalkaanslag en maakt het geen geluid. Zo vergroot u uw woongenot nog meer.

Kan ik OneFlow® installeren op putwater?

De OneFlow® dient voorzien te worden van schoon water. Hiervoor hebben we de specifieke watervereisten even opgesomt: zie deel bij de FAQ : Met welke factoren moet ik rekening houden voor optimale prestaties van de OneFlow® te bereiken?

Het is mogelijk om een aansluiting te doen op putwater mits er vuilfilters voor de OneFlow® geïnstalleerd worden. Zie referentie B&B Akemi in Zemst – België

Onderhoud

Wat kost het onderhoud van het OneFlow® kalkpreventiesysteem?

De OneFlow® vraagt geen onderhoud en u heeft dus ook geen kosten aan een onderhoudscontract voor dit kalkpreventiesysteem. Het enige wat dient te gebeuren om uw systeem optimaal te laten werken, is het eens in de zoveel tijd vervangen van het patroon.

Het patroon van de standaard OneFlow® versies: OFTWH-R (22l/min) en OFTWH (38l/min) moet om de twee jaar vervangen worden. De grotere OneFlow® tankmodellen werken niet met patronen. Hier is het medium los in de tank aanwezig. Dit dient slechts één keer om de drie jaar vervangen te worden.

Ook voor de OneFlow+® (OFPSYS) dient het patroon één keer om de 3 jaar vervangen te worden. Echter zit hier ook een koolstoffilter in, deze 20 micron koolstoffiler zorgt ervoor dat chloor, geur-, kleur- en andere smaakstoffen uit het water gefilterd worden. Afhankelijk van de kwaliteit van het inkomende water, moet deze koolstoffilter eens per jaar vernieuwd worden.

De kleine versie van de OneFlow® (OF110) beschikt over een patroon dat eens per jaar vervangen moet worden.

Geen zorgen, u hoeft zelf niet te onthouden wanneer uw patroon aan vervanging toe is. Indien u uw OneFlow® registreert, ontvangt u van ons een maand voordien een reminder via mail. Zo kunt u er altijd tijdig voor zorgen dat uw OneFlow® even optimaal blijft werken zoals voorheen. U kunt ervoor kiezen om uw patroon te laten vervangen door uw installateur, maar u kunt er eveneens voor kiezen het patroon zelf te vervangen.

Waarom moet ik mijn OneFlow® registreren?

Het is noodzakelijk om tijdig uw patroon te vervangen om een optimale werking van de OneFlow® te blijven garanderen. Indien u uw OneFlow® registreert, ontvangt u van ons een maand voordien een reminder via mail. Het OneFlow® patroon kunt u verkrijgen via uw installateur of technische groothandel.

Registratie is een gratis service, omdat wij het belangrijk vinden dat harde kalkaanslag geen kans krijgt bij gebruikers van onze producten.

Uw OneFlow® registreren kan hier.

Kan ik zelf het onderhoud uitvoeren op mijn OneFlow®?

De OneFlow® is geen systeem die veel onderhoud vereist. Eén van de grootste verschillen tussen de Oneflow® en traditionele waterontharders, is dat u bij de OneFlow® geen onderhoudcontract nodig heeft.

U hoeft dus ook geen afspraak te maken met uw fabrikant om het toestel te komen in- of naregelen.

Het enige wat dient te gebeuren om uw systeem optimaal te laten werken, is het eens in de zoveel tijd vervangen van het patroon. Een installateur kan u daar uiteraard makkelijk bij helpen, maar u kunt dit ook zelf doen. Wij raden u aan om uw OneFlow® te registreren zodat u de vervanging tijdig kan doen. Op die manier krijgt u niet te maken met harde kalkaanslag indien u te lang zou wachten met het vervangen van het patroon.

Uw OneFlow® registreren kan hier.

Kan ik OneFlow® mee verhuizen?

Wat fijn dat u zo tevreden bent over uw OneFlow® en het systeem wenst mee te nemen naar uw nieuwe woning of bedrijfspand. Als u gaat verhuizen, wilt u natuurlijk geen nieuw systeem aankopen dat ervoor zorgt dat uw drinkwater behandeld wordt tegen kalkaanslag. Gelukkig hoeft dat ook niet. De OneFlow® kan probleemloos gebruikt worden op uw nieuw adres. Zo geniet u ook daar van alle voordelen van dit energiezuinige systeem en je voorkomt harde kalkaanslag, u heeft lagere energiekosten en uw elektrische apparaten gaan een stuk langer mee.

Algemeen

Wat is waterhardheid en hoe weet ik welk water ik geleverd krijg van de watermaatschappij?

U kunt merken dat u last heeft van hard water als er witte, moeilijk te verwijderen vlekken of korstjes op sanitaire toestellen te zien zijn. Dit heet harde kalkaanslag. Helaas kunt u niet visueel vaststellen welke schade u heeft in uw leidingen en electrische apparaten zoals een boiler of doorstromer. Ook verminderde waterdruk is een duidelijk signaal van kalkaanslag. Hoe meer de kalkaanslag zich vormt, hoe kleiner de binnendiameter van uw leidingen wordt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat het water minder snel kan doorstromen en dat heeft een drukverlies tot gevolg.

U merkt het bovendien ook in uw portemonnee als u last heeft van hard water. Verwarmingselementen en leidingen zijn minder efficiënt door kalkaanslag. Daarom stijgen de energiekosten. Online kunt u nagaan hoe hard het water is dat u geleverd krijgt van uw watermaatschappij. Indien u online onvoldoende informatie krijgt kunt u steeds een watertest laten uitvoeren door uw installateur om te kijken of OneFlow® een oplossing kan bieden als uw water te hard is.

Het is belangrijk om actie te ondernemen als blijkt dat u last heeft van harde kalkaanslag. Niet alleen om te besparen op uw energiefactuur, maar ook om de levensduur van elektrische apparaten te verlengen en minder tijd en energie te verspillen aan schoonmaakwerk.

Wat zijn de effecten van OneFlow® op de huid?

In tegenstelling tot traditionele waterontharders, maakt de OneFlow® geen gebruik van zout om kalk te verwijderen. Hierdoor verandert de samenstelling van het leidingwater niet. Water behandeld door OneFlow® geeft dus geen effect op uw huid.

Is water behandeld door Oneflow® veilig voor de gezondheid?

Absoluut! Gezien OneFlow® niets toevoegt of verwijdert uit het water, wordt ook de samenstelling van het water niet gewijzigd en blijven alle vitale mineralen zoals calcium en magnesium aanwezig in het water.

Verandert Oneflow® de smaak, kleur, geur van het water?

OneFlow® verwijdert geen calcium en magnesium uit drinkbaar water. Hierdoor blijven alle vitale mineralen in het water aanwezig welke nodig zijn voor uw dagelijkse behoefte. De OneFlow+® kalkpreventie & waterfiltering bevat naast het patroon ook een geïntegreerde koostoffilter van 20 micron. Dit type beschermt niet alleen uw leidingen tegen kalkaanslag, maar het zorgt er ook voor dat het water vrij is van onaangename geuren en smaken. Deze koolstoffilter verwijdert geen mangaan, ijzer en andere metalen.

Hoe lang geldt de garantie op OneFlow®?

Het OneFlow® tanksysteem is gegarandeerd vrij van defecten in materieel en technisch opzicht gedurende 5 jaar, te rekenen vanaf de originele datum van verzending. De prestaties van de OneFlow® media zijn gewaarborgd voor een periode van 2 jaar, te rekenen vanaf de datum van de originele installatie. Dit geldt alleen bij een correcte installatie en gebruik zoals omschreven in de instructies van de meegeleverde gebruikshandleiding.

Watts Regulator Company waarborgt zijn OneFlow® patroonsysteem als volgt:

 • Het OneFlow® patroonsysteem is gegarandeerd vrij van defecten in materieel en technisch opzicht gedurende 1 jaar, te rekenen vanaf de originele datum van verzending.
 • OneFlow® patronen zijn gewaarborgd voor een periode van 1 jaar, te rekenen vanaf de datum van de originele installatie, maar alleen wanneer bij een installatie en gebruik volgens de instructies in de meegeleverde gebruikshandleiding.
 • Vervangen koolstoffilters zijn niet gewaarborgd voor geen enkele duur omdat de levensduur van de vervangen koolstoffilters sterk kan variëren afhankelijk van de lokale watercondities en het verbruikte watervolume.

 

Voorwaarden

 1. Het OneFlow® systeem moet worden geïnstalleerd in toepassingen die voorzien worden van stadswater conform de EPA richtlijnen.
 2. Een defect aan een onderdeel mag nooit worden veroorzaakt door foutief gebruik, brand, vorst of andere natuurfenomenen, geweld of een onjuiste installatie.
 3. De apparatuur moet worden geïnstalleerd en gebruikt volgens de lokale sanitaire voorschriften en bij een goedgekeurde watertoevoer.
 4. De apparatuur beperkt zich tot het gebruik bij waterdruk en temperaturen die onze genoemde specificaties niet overschrijden.
 5. Het toegevoerde water mag niet meer dan 2.0 PPM chloor bevatten. Bij een waarde die hoger ligt dan 2.0 PPM chloor is voorbehandeling vereist. (Gelieve uw waterbehandelingsspecialist te raadplegen.)
 6. Een geldige claim met betrekking tot de apparatuur in garantie vereist de nodige informatie, inclusief het modelnummer, serienummer en de installatiedatum.
 7. Defecte onderdelen worden eerst onderzocht door de Watts Regulator Company of om het even welke daartoe gemachtigde vertegenwoordiger vooraleer de garantieaanspraak finaal goed te keuren.
 8. De Watts Regulator Company behoudt zich het recht voor om onderdelen of apparatuur te wijzigen of te vervangen door materiaal van een gelijke kwaliteit of waarde als diewelke op dat moment worden geproduceerd.

 

Beperkingen

Onze garantieverplichting met betrekking tot de watertank of het regelventiel beperkt zich tot het regelen van een vervanging of, indien wij daarvoor opteren, van een herstelling van het onderdeel of de onderdelen zoals wij dat wenselijk achten en dit alles ingeval het defect blijkt te vallen binnen de garantieperiode zoals hierboven vermeld. Vervangingsonderdelen worden F.O.B. geleverd door de fabriek die het dichtst bij de eigenaar ligt, zonder kosten, uitgezonderd vervoerskosten en kosten voor lokale arbeid, indien die er al zijn.

Onze garantieverplichting met betrekking tot de OneFlow® media beperkt zich tot het regelen van een vervanging van de media binnen de 2 jaar te rekenen vanaf de datum van de originele installatie. Deze vervangingsmedia worden F.O.B. geleverd door de fabriek die het dichtst bij de eigenaar ligt, zonder kosten, uitgezonderd vervoerskosten en kosten voor lokale arbeid, indien die er al zijn. Schade aan de media veroorzaakt door chloor, andere oxidatiemiddelen of vervuiling veroorzaakt door lokale watercondities of gelijk welke andere handeling die buiten de grenzen valt zoals vermeld in Materiaalkenmerken, valt niet onder deze garantie.

DE HIER VERMELDE WAARBORG WORDT UITDRUKKELIJK TOEGEKEND EN IS DE ENIGE WAARBORG DIE WATTS REGULATOR COMPANY GEEFT VOOR DIT PRODUCT. WATTS REGULATOR COMPANY BIEDT GEEN ANDERE GARANTIES, EXPLICIET OF IMPLICIET. HIERBIJ WIJST WATTS REGULATOR COMPANY UITDRUKKELIJK ALLE ANDERE GARANTIES AF, EXPLICIET OF IMPLICIET, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT DE IMPLICIETE GARANTIES VAN verkoopbaarheid en geschiktheid voor een bepaald doel.

De verhaalmogelijkheid beschreven onder deze garantie zal de enige en exclusieve verhaalmogelijkheid zijn bij schending van de garantie en Watts Regulator Company zal niet verantwoordelijk zijn voor incidentele, bijzondere of gevolgschade, met inbegrip van maar niet beperkt tot vracht, handling, winstderving of reparatie- of vervangingskosten van andere eigendommen die beschadigd raakten door een niet-correcte werking van dit product, andere kosten voortkomende uit arbeidskosten, vertragingen, vandalisme, verwaarlozing, vervuiling veroorzaakt door een vreemd materiaal, schade door ongunstige wateromstandigheden, chemische of andere omstandigheden waarover Watts Regulator Company geen controle heeft. Deze garantie zal worden nietig verklaard bij gelijk welk misbruik, verkeerd gebruik, foutieve toepassing of onjuiste installatie van het product.

Sommige staten aanvaarden geen beperkingen met betrekking tot de duur van de garantie en sommige staten aanvaarden geen uitsluiting of beperking van incidentele of gevolgschade. Bijgevolg is het mogelijk dat de hierboven vermelde beperkingen niet van toepassing zijn op u. Deze garantie geeft u specifieke juridische rechten en het is mogelijk dat u andere rechten kunt laten gelden die variëren van staat tot staat. Om uw rechten te bepalen dient u de geldende wetten van uw staat te raadplegen. VOOR ZOVER OVEREENKOMSTIG MET DE GELDENDE WETTEN VAN DE STAAT ZIJN ALLE IMPLICIETE GARANTIES DIE NIET KUNNEN WORDEN UITGESLOTEN, INCLUSIEF de impliciete garanties van verkoopbaarheid en geschiktheid voor een bepaald doel, IN TIJDSDUUR BEPERKT TOT DE GELDENDE GARANTIEPERIODES ZOALS HIERBOVEN BESCHREVEN.

IOM-

Hoeveel kost OneFlow®?

Er zijn verschillende modellen van de OneFlow® beschikbaar op de markt. De prijs is afhankelijk van het type toestel dat het beste bij uw verbruik past. Om u een richtlijn te kunnen geven van de kostprijs voor OneFlow® raden wij u aan contact op de nemen met een plaatselijke groothandel of installateur. Zo heeft u een totaaloverzicht.

Benieuwd welk model u optimaal kan helpen om af te rekenen met hard water?

Link toevoegen die verwijst naar punt 2.3 Welke OneFlow past het best bij mijn verbruik?

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op. We helpen u namelijk graag bij het bepalen of OneFlow® geschikt is voor uw woonsituatie. Voor technische vragen kunt u natuurlijk ook contact opnemen met een installateur in de buurt.

Contact