Kalk verwijderen

Iedere huiseigenaar zonder waterontharder kan ermee te maken krijgen: kalkaanslag. Huishoudelijke apparaten zijn er de dupe van, maar de energierekening ook. Het ziet er onhygiënisch uit, het is vervelend en belemmert meer dan u lief is. Hoe kunt u kalk verwijderen? En misschien nog wel belangrijker: hoe kunt u kalkaanslag in de toekomst voorkomen? Wij geven u antwoord!

Watts is producent van de OneFlow®, hét alternatief voor de waterontharder. Met ons alternatief voor de waterontharder wordt al het water ontdaan van chemicaliën, op die manier wordt kalkaanslag verleden tijd en het water in huis nog gezonder en lekkerder.

Kalk verwijderen met deze tips

U heeft geconstateerd dat er kalkaanslag aanwezig is en wil deze kalk verwijderen. Op het eerste gezicht lijkt dat een tijdrovende en lastige klus te worden, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om snel kalk te verwijderen.

Natuurazijn gebruiken

Eén van de meest bekende manieren om gemakkelijk kalk te verwijderen is het gebruik van natuurazijn. Druppel wat natuurazijn op een doek en poets het gedeelte waar kalkaanslag aanwezig is. Glazen objecten zoals een douchedeur zijn binnen de kortste keren schoon, andere producten zoals een kraan of douchekop vergen wat meer poetswerk.

Natuurazijn werkt ook goed op badkamertegels met kalkaanslag. Om deze te verwijderen is het belangrijk dat de doek doordrenkt wordt met natuurazijn. Leg de doek op de tegel(s) en laat dit een paar uur intrekken. Nadat alles is ingetrokken kan er nagespoeld worden met water, zo eenvoudig kan kalk verwijderen zijn!

Schoonmaakazijn voor chroom producten

Wilt u kalk verwijderen van chroom producten zoals een douchekop of kraan? Dan is schoonmaakazijn uw beste vriend. Zorg ervoor dat u de douchekop of kraan losmaakt en deze in schoonmaakazijn legt. Let er wel op dat dit puur schoonmaakazijn is, dus geen mengsel met water. Omdat de geur sterk kan zijn, raden wij u aan deze neer te leggen in een ruimte waar u niet vaak komt. Denk bijvoorbeeld aan de bijkeuken of garage.

Laat het een nacht liggen zodat het in kan trekken en u kunt de kalk er de volgende dag met gemak afpoetsen. Krijgt u de douchekop of kraan met geen mogelijkheid los? Ook daar zijn oplossingen voor: pak een boterhamzakje en vul deze met schoonmaakazijn. Bevestig het zakje om de douchekop of kraan en plak deze af. Laat ook dit een nacht intrekken en de volgende dag kunt u de kalk verwijderen.

drinkwater-kwaliteit-verbeteren-OneFlow®+

De OneFlow® gebruiken om kalk te verwijderen

Voorkomen is beter dan genezen, zo ook met kalkaanslag. Het is fijn dat u nu wat tips heeft gekregen om de kalk te verwijderen, maar dit in het vervolg voorkomen is natuurlijk veel fijner. Nooit meer kalk verwijderen of een onhygiënische badkamer? Plaats de OneFlow® van Watts in huis. Ons alternatief voor de waterontharder zorgt ervoor dat het water geen schadelijke stoffen meer bevat waar kalkaanslag door wordt gevormd. 

Bestaande kalk verwijderen en het water ontdoen van chemicaliën, dat is wat de OneFlow® doet. Een milieubewust apparaat dat uw leven ook nog eens gezonder maakt. De thee, het water en de ranja smaken vele malen beter en het water is onschadelijk voor het menselijk lichaam. Alle schadelijke stoffen zijn namelijk omgezet in onschadelijke kristallen, daarover in de volgende alinea meer.

 

Alle voordelen van OneFlow®

Hoe werkt de OneFlow®?

De werking van de Watts OneFlow® is eenvoudig. Water dat via de leidingen in onze woningen of bedrijfsruimtes terechtkomt, zit vol met magnesium en calcium. Deze mineralen zelf zijn schadelijk voor het menselijke lichaam en voor onze huishoudelijke apparaten zoals de sanitaire producten, een strijkijzer of cv-ketel. 

Ons alternatief voor de waterontharder maakt kalk verwijderen makkelijk, daarnaast bent u er geen tijd aan kwijt. De mineralen magnesium en calcium worden door de OneFlow® omgezet in onschadelijke, inactieve kristallen. Het water wordt lekkerder, nog gezonder en kan geen schade meer aanrichten. 

De OneFlow® maakt geen gebruik van elektriciteit, dat is ook een van de redenen dat ze als winnaar uit de bus kwam bij de waterontharder test. Daarnaast maakt onze OneFlow® in tegenstelling tot traditionele waterontharders ook geen gebruik van chemicaliën en zout. Waar andere waterontharders op kunnen raken, is dat bij ons alternatief voor de waterontharder niet het geval. Kalk verwijderen en in de toekomst voorkomen zonder dat u ergens omkijken naar heeft!

De voordelen van een OneFlow®

Geen elektriciteit nodig

Zoals net al is benoemd, maken onze apparaten geen gebruik van elektriciteit. Dat is een groot voordeel. Ten eerste is het een milieuvriendelijk product, er worden geen fossiele brandstoffen verbruikt om het apparaat te laten werken. 

Er moeten klimaatakkoorden worden gesloten om de temperatuursverhoging van onze aarde tegen te gaan, we consumeren té veel. Er wordt onder andere te veel elektriciteit gebruikt, iets waar Watts niet aan wilde bijdragen. Tijdens de ontwikkelingsfase van onze OneFlow® is er rekening gehouden met het milieu. 

Een bijkomend voordeel is dat ons alternatief voor de waterontharder altijd blijft werken. Valt de elektriciteit uit? Dat is voor onze producten geen probleem. Wie kiest voor een normale waterontharder kan in sommige gevallen kalk verwijderen nadat de elektriciteit is uitgevallen. Het water wordt niet meer gereinigd met alle gevolgen van dien.

Geen zout bijvullen

Hoe vervelend is het om steeds weer naar een speciaalzaak te moeten rijden voor zout? Bij de OneFlow® is dat niet meer nodig. Het apparaat maakt geen gebruik van zout of andere chemicaliën. Na het installeren is het volledig zelfvoorzienend!

Waterverspilling is verleden tijd

Het creëren van een milieuvriendelijk product ging verder dan het onafhankelijk maken van elektriciteit, toegevoegd zout en chemicaliën. Andere waterontharders produceren afvalwater dat vervolgens moet worden weggespoeld. Onnodig waterverbruik, ook dat vinden we zonde bij Watts. Onze apparaten zijn zo ontwikkeld dat er geen afvalwater ontstaat, daarmee is waterverspilling ook verleden tijd. 

Kalk verwijderen en voorkomen

Het is niet zo dat kalkaanslag alleen wordt voorkomen nadat de OneFlow® is geïnstalleerd. De OneFlow® zal ook bestaande kalk verwijderen. U constateert kalkaanslag en gaat vervolgens op zoek naar een oplossing. Er kan voor worden gekozen om met azijn aan de slag te gaan, maar daarmee wordt kalkaanslag in de toekomst niet voorkomen. 

Ziet u er ook weinig in om over een aantal maanden weer met natuur- of schoonmaakazijn te moeten poetsen om de badkamer of keuken kalkvrij te maken? Kies dan voor een OneFlow®!

Na het installeren, wat aangesloten monteurs voor u kunnen uitvoeren, is het een kwestie van geduld voor alle kalk is verdwenen. De kalk verwijderen kan enkele dagen duren, maar daarna is het voorgoed verleden tijd.

Duurzamere apparaten

Een ander groot voordeel is de duurzaamheid van huishoudelijke apparaten. Wie wordt belemmerd in zijn of haar werkzaamheden moet meer energie verzetten om hetzelfde resultaat te behalen. Wanneer een kraan of douchekop last heeft van kalkaanslag moet het meer moeite doen om dezelfde hoeveelheid water naar buiten te brengen. Meer moeite betekent meer energie verbruiken. 

Dat is overigens niet alleen zo bij een douchekop of kraan. Ook uw strijkijzer, cv-ketel, wasmachine en tal van andere apparaten verbruiken meer energie door kalkaanslag. Alleen daarom al wordt kalk verwijderen aangeraden. In de badkamer en keuken is het voor de hand liggend, dit zien we namelijk wanneer we aanwezig zijn in die desbetreffende ruimte. 

Niet iedereen kijkt dagelijks naar de cv-ketel of achterzijde van de wasmachine, de kans dat deze al langere tijd last hebben van kalkaanslag is daarom groter. 

Constant moeten controleren en kalk verwijderen is een tijdrovende klus. Door te kiezen voor de OneFlow® van Watts heeft u dit probleem niet meer. De energierekening daalt, uw apparaten gaan een stuk langer mee en werken ook nog eens beter. Alleen maar voordelen en kalk verwijderen is nooit meer nodig.

Kalkaanslag-voorkomen-verbeteren-OneFlow®

Installatie uit laten voeren

Niet iedereen is even technisch onderlegd, maar dat hoeft niet te betekenen dat u niet van de voordelen van de OneFlow® kunt genieten. Bij Watts hebben we uiterst zorgvuldig een netwerk van aangesloten installateurs opgezet. Deze installateurs vindt u in heel Nederland terug. Waar u ook woont, er is er altijd een in de buurt. 

Door een OneFlow® te kopen en deze te laten installeren door een professional, weet u zeker dat alles goed is aangesloten en het alternatief voor de waterontharder zijn werk goed uitvoert. Kalk verwijderen is na installatie niet meer nodig, dit regelt het apparaat voor u. Voor meer informatie en een overzicht van alle installateurs klikt u hier.

Alle voordelen van OneFlow®

Verschillende systemen

Ieder gezin is uniek en het ene verbruikt meer water dan het andere. Dit kan onder andere liggen aan de gezinssamenstelling: een gezin van 7 personen verbruikt normaliter meer dan een gezin van 3. Bij Watts hebben we verschillende systemen ontwikkeld voor verschillende gezinssamenstellingen. Zo weet u zeker dat het apparaat dat u koopt ook echt past bij het waterverbruik. 

Daarnaast hebben we nog de OneFlow® OF110-1, deze is speciaal gemaakt voor mensen die vaak op reis gaan of enkel een waterontharder willen voor het zetten van bijvoorbeeld koffie of thee. Deze kleine variant zuivert specifieke apparaten waardoor kalk verwijderen ook op reis niet nodig zal zijn.

Benieuwd welke OneFlow® er bij u past? Kies uw OneFlow®, geniet van schoon en gezond water zonder kalkaanslag in huis.

Heeft u aan de hand van dit artikel vragen over het verwijderen van kalk? Of over de apparaten van Watts? Neem dan contact met ons op, onze medewerkers helpen u graag!