Kalkaanslag verwijderen

In verschillende ruimtes binnenshuis kan kalkaanslag voorkomen en nergens is het wenselijk. Het ziet er onhygiënisch uit, het belemmert de werking van huishoudelijke apparaten en het verwijderen was voorheen schadelijk voor de natuur. En voor uzelf, dat is misschien nog wel belangrijker.

Was, dat las u goed. De OneFlow® van Watts maakt een einde aan kalkaanslag en verbetert de waterkwaliteit in huis. Hét alternatief voor de waterontharder. Kalkaanslag verwijderen, voorkomen en een energiezuiniger huis? Wij leggen u uit hoe u dit voor elkaar krijgt!

Kalkaanslag verwijderen in verband met hygiëne

Een van de meest bezochte plekken in huis is de badkamer. Hier komt ieder gezinslid minimaal eens per dag, sommigen vaker. Het is de ruimte waar men zichzelf opfrist na een intensieve sportsessie, waar u schoon wordt na een dag buiten te zijn geweest of gewerkt te hebben, maar bovenal de ruimte waar u komt om te ontspannen. Even een heerlijk warm bad pakken in de avond doet wonderen. Niet alleen mentaal, ook voor de rust in het lichaam. Maar ontspannen wordt lastig wanneer u te maken krijgt met kalkaanslag in de badkamer.

Het ziet er onhygiënisch uit, iets wat onwenselijk is op een plek die om hygiëne draait. De kraan kan zijn werking verliezen en dat kan vervolgens tot ergernis leiden. Om dit alles te voorkomen wilt u zo snel mogelijk in actie komen en de kalkaanslag verwijderen. En als het even kan ook voorkomen in de toekomst.

Kalkaanslag en huishoudelijke apparaten

Het andere probleem zit ‘m in de werking van huishoudelijke apparaten. U begrijpt ook dat wanneer de helft van een kanaal, denk aan de opening van de kraan, is afgesloten het meer moeite kost om dezelfde hoeveelheid water naar buiten te brengen. Meer moeite doen in de sportschool kost meer energie. Een kraan, cv-ketel of ander huishoudelijk apparaat dat meer moeite moet doen kost ook meer energie. En dat betekent een hogere energierekening aan het einde van de maand.

Het ziet er dus onhygiënisch uit en het heeft een negatieve invloed op de energierekening. Heeft het dan nog meer nadelen? Helaas wel.

Verwijderen kalkaanslag vaak maar kortstondig succes

Kalkaanslag willen we zo spoedig mogelijk verwijderen. De negatieve invloed die het kan hebben, hebben we in het bovenstaande gedeelte al beschreven. Goedkoop is vaak duurkoop, zo ook met chemische middeltjes die we in de supermarkt kunnen bemachtigen. De producten die men aanschaft helpen. De kalkaanslag is binnen enkele dagen verwijderd. Maar vaak zien we het na verloop van tijd terugkomen. Het probleem wordt namelijk niet bij de kern aangepakt, en wie problemen goed aan wil pakken en voorkomen, moet dat wel doen.

kalkaanslag-glas-vaatwasser-voorkomen

Chemicaliën slecht voor het milieu

Buiten het feit dat de chemicaliën in kalkverwijderingsproducten niet goed zijn voor onze eigen gezondheid en eventueel dat van uw huisdieren, is het ook niet goed voor het milieu. Uiteindelijk komt alles wat door ons huis gaat weer buiten terecht. Vroeg of laat komt het vervuilde water waarmee u kalkaanslag wilde verwijderen dus ook in de natuur terecht. De chemicaliën zijn schadelijk. Daar wilt u toch niet aan bijdragen?

De oplossing voor het verwijderen en voorkomen van kalkaanslag

Maar waar moet u het probleem dan mee verhelpen? Bij de kern! Ons alternatief voor de waterontharder, de OneFlow®, is daar een uitstekende oplossing voor. Het product pakt het probleem bij de kern aan en zorgt dat het kalk wordt omgevormd. De kalkaanslag verwijderen is binnen een korte tijd geregeld, het voorkomen kent geen eindtijd. Tenzij u de OneFlow® verwijdert, maar die kans achten wij klein.

De OneFlow® wordt bij de cv-ketel geplaatst en aangesloten op de leidingen. Het controleert al het inkomende water en maakt het onschadelijk voor huishoudelijke apparaten, leidingen en andere producten. Ook zuivert het al het water waardoor het nog gezonder is voor u en andere gezinsleden.

 

Alle voordelen van OneFlow®
OneFlow®-waterverzachter-alternatief

Hoe werkt de OneFlow®?

Het water in Nederland zit vol met mineralen als calcium en magnesium. Voor het overgrote deel van de doeleinden van water is dat geen probleem, we kunnen zelfs uit de kraan drinken in Nederland. Wat wel een probleem kan opleveren is de kalkaanslag en het moeten verwijderen van die aanslag.

De OneFlow® wordt opgehangen en het water dat het huis binnenkomt zal eerst door het systeem heen stromen. De mineralen worden binnen dat systeem omgezet in kristallen, deze kristallen zijn vervolgens onschadelijk. Hierdoor wordt kalkaanslag verwijderen verleden tijd. Daarnaast smaakt het water nog puurder en dus lekkerder.

Voordelen van het OneFlow® systeem

Het grootste voordeel van de OneFlow® zit ‘m natuurlijk in het voorkomen van kalkaanslag en apparaten efficiënter laten werken. Niet alleen de douche en kranen hebben daar profijt van, ook de cv-ketel en bijvoorbeeld het strijkijzer zullen geen hinder meer ondervinden. Ieder huishoudelijk apparaat dat werkt op basis van water zal efficiënter en dus energiezuiniger werken.

Geen stroom

De OneFlow® werkt volledig autonoom. Er is geen elektriciteit nodig om het apparaat werkende te houden.

Geen toegevoegd zout of chemicaliën

Het apparaat werkt met een filter. Waar traditionele waterontharders vaak voorzien moeten worden van zout en/of chemicaliën, is dat bij ons alternatief voor de waterontharder niet het geval. Kalkaanslag preventief verwijderen zonder ergens omkijken naar te hebben. Dat is aangenamer wonen!

Geen afvalwater

De OneFlow® maakt geen gebruik van spoelwater, daardoor hoeft u ook geen afvalwater te lozen.

Compact apparaat

Onze apparaten zijn allen zo compact mogelijk gemaakt en zijn eenvoudig te installeren. Ook mensen zonder technische kennis of achtergrond kunnen de OneFlow® zelf installeren. Voor diegenen die zekerheid willen, bij Watts zijn verschillende professionals aangesloten die het werk voor u uit handen kunnen nemen.

Verbeterde waterkwaliteit

Doordat schadelijke mineralen worden omgezet in onschadelijke kristallen, verbetert de waterkwaliteit. Nóg lekkerder water uit de kraan!

Veilig voor leidingen

Bestaande kalkaanslag verwijderen, dat is wat onze systemen doen. Het water is veilig voor leidingen en voorkomt ook kalkaanslag in de toekomst.

Minimaal onderhoud

Bij Watts werken we zonder onderhoudscontract. Het enige wat rest is de patronen vervangen, dit moet afhankelijk van het model ieder jaar, om het jaar of iedere drie jaar.

Lagere energierekening

De huishoudelijke apparaten werken efficiënter en verbruiken minder energie. De energierekening zal daardoor ook lager uitvallen.

Kalkaanslag verwijderen en voorkomen, een lagere energierekening en lekkerder water. Allemaal voordelen die de OneFlow® met zich meebrengt, slimmer wonen en eenvoudig aan te sluiten.

Alle voordelen van OneFlow®

Voor iedere gezinssamenstelling een oplossing

In Nederland wonen we in verschillende samenstellingen. Het ene gezin woont met 5 of 6 kinderen in huis, terwijl anderen geen kinderen hebben en lekker met z’n tweeën wonen. Iedere samenstelling is anders en verbruikt meer of minder water dan een ander. Om die reden hebben we bij Watts verschillende OneFlow® systemen ontwikkeld. Voor iedere samenstelling een passende oplossing welke precies voorziet in het water dat u verbruikt.

OneFlow® OFWTH-R Tot 4 personen
OneFlow® OFWTH Tot 6 personen.
OneFlow® OF110-1 Voor losse apparaten.
OneFlow® + OFPSYS Tot 6 personen. 

De OneFlow® OF110-1 is speciaal ontwikkeld voor losse apparaten. Wanneer u thuis al geniet van de werking van een vast apparaat van OneFlow®, wilt u daar op vakantie ook van kunnen genieten. Wie met de caravan op vakantie gaat, neemt normaliter verschillende apparaten mee die kwetsbaar zijn wanneer het op kalkaanslag aankomt. Kalkaanslag verwijderen willen we niet op vakantie, kies er daarom voor de OF110-1 mee te nemen!

De +OFPSYS is ontwikkeld om onaangename geuren ook direct te verwijderen. Soms kan het leidingsysteem voor stank zorgen, met de +OFPSYS maakt u daar direct een einde aan. Het koolstofpatroon dient wel ieder jaar vervangen te worden!

Wilt u meer lezen over de verschillende apparaten van Watts? Kies uw OneFlow® en u kunt genieten van heerlijk drinkwater zonder bang te hoeven zijn voor kalkaanslag.

Kalkaanslag-voorkomen-verbeteren-OneFlow®

Installateurs de OneFlow® laten installeren om kalkaanslag te verwijderen

Bent u zelf niet in het bezit van twee rechterhanden? Geen probleem, dat kunnen we begrijpen. We hebben voor mensen die het liever overlaten aan professionals een speciaal netwerk installateurs opgebouwd. Dit zijn vakspecialisten die dagelijks bezig zijn met leiding- en installatiewerkzaamheden. Via onze website maakt u gemakkelijk een afspraak, de installateur komt nadat u het apparaat thuis heeft ontvangen langs en zal het installeren.

Installatie neemt vaak niet langer dan een klein halfuur in beslag. Kalkaanslag verwijderen is niet nodig, het systeem zorgt er binnen een paar dagen voor dat de kalkaanslag wordt verwijderd.

Direct een OneFlow® aanschaffen?

Bent u er na het lezen van dit artikel van overtuigd dat u een OneFlow® nodig heeft? U kunt voor de aanschaf terecht bij onze doe-het-zelf partners of de webshops die onze producten verkopen.

Bij vragen over onze producten raden wij aan onze veelgestelde vragen te bekijken.

Veelgestelde vragen