Koffiezetapparaat ontkalken

Het is vaak het eerste wat we doen op de vroege morgen: een lekkere kop koffie zetten om wakker te worden. Om de smaakbeleving optimaal te houden, moet je zo nu en dan het koffiezetapparaat ontkalken. Als je dit niet doet, gaat dat ten koste van jouw geliefde product en kun je te maken krijgen met de volgende problemen.

Lees de problemen

Koffiezetapparaat ontkalken: wat kan er gebeuren?

Het apparaat werkt minder goed of gaat zelfs stuk. Kalk hecht zich op machinale onderdelen en dit verkort de levensduur aanzienlijk;

Erger nog: kalkaanslag kan ervoor zorgen dat het product niet meer veilig is. Daardoor kunnen er ongelukken gebeuren;

Kalk zorgt ervoor dat verwarmingssystemen minder goed weken. Daardoor is er meer stroom nodig om het water op de juiste temperatuur te krijgen. Dit zorgt ervoor dat jou energierekening flink oploopt;

Het gaat ten koste van jouw drankje Er komt niet alleen minder koffie in het kopje terecht, ook de smaak is minder lekker. Zonde!

Het koffiezetapparaat ontkalken is dus een klus die je beter niet over kunt slaan. Hoe je dit het beste kunt doen, verschilt vaak per merk en model. Over het algemeen is spoelen met een mengsel van schoonmaakazijn en water de oplossing. Controleer echter altijd wat de fabrikant adviseert voor je het koffiezetapparaat gaat ontkalken.

Pak jij het echte probleem wel aan?

Wij begrijpen dat je zuinig bent op jouw apparaten. Daarom wilde je waarschijnlijk ook weten hoe je het koffiezetapparaat moet ontkalken. Helaas pak je met deze handeling kalk niet echt aan. Na een tijdje vormt de aanslag zich weer en kan het proces weer opnieuw beginnen. Misschien nog wel vervelender dan dat jij jouw apparaat een flinke tijd niet kunt gebruiken om koffie mee te zetten: water dat veel kalk bevat, is niet goed voor jouw gezondheid. Het droogt je huid uit, met alle gevolgen van dien. Je kunt er schilfers, jeuk en rode plekken van krijgen. Niet zo prettig als jij je bedenkt dat je dit water dagelijks drinkt.

Zo maak je jouw koffie lekkerder en gezonder

Gelukkig is er een oplossing voor kalkaanslag die blijvend is en het probleem echt bij de kern aanpakt. Dat betekent dat het koffiezetapparaat ontkalken niet langer nodig is. De Watts OneFlow® zorgt er namelijk voor dat kalk al in de leiding wordt aangepakt. En aangezien de OneFlow® geen gebruikmaakt van stroom en zout, verandert de samenstelling van het water niet.

Dit heeft veel voordelen:

  • Jouw kop koffie smaakt lekkerder en is gezonder;
  • Van zacht water krijg je een heerlijke, zachte huid;
  • Onderdelen van de machine blijven in goede conditie. Daardoor kun jij langer met het apparaat doen;
  • Verwarmingselementen blijven vrij van kalk en kunnen het water optimaal verwarmen. Dit scheelt stroom en dus ook flink wat geld.

Kies jouw OneFlow®

Wil jij ook nooit meer het koffiezetapparaat ontkalken? Koffie die smaakvoller is dan ooit en voorkomen dat jou huid uitdroogt? Dan is de Watts OneFlow® echt iets voor jou. OneFlow® is namelijk het beste voor een waterontharder. Welk type het meest geschikt is voor jouw situatie, is afhankelijk van het verbruik. Kies nu jouw OneFlow® door antwoord te geven op deze eenvoudige vragen en ontdek welk model bij jou een einde gaat maken aan kalk!

Kies het OneFlow® systeem dat bij u past