Onthard water

Nederlanders lijken de voordelen te beseffen en ondernemen actie. U ook, aangezien u op deze pagina terecht bent gekomen. Een goede keuze, informatie inwinnen kan nooit kwaad. Op deze pagina geven we uitleg over onthard water. 

Met alleen de voordelen van onthard water komen we natuurlijk niet veel verder. We geven u verschillende mogelijkheden om het water te ontharden en vergelijken deze mogelijkheden. 

Liever direct overgaan tot actie en genieten van onthard water? Bekijk de OneFlow® modellen eens!

Ik ben benieuwd!

Wat is onthard water?

Water dat veel kalk bevat, wordt bestempeld als ‘hard water’. U kunt dan zelf wel raden wat onthard water betekent. Het is water dat ontdaan is van mineralen als calcium en magnesium, dit wordt in de volksmond ook wel kalk genoemd. Laten we eerst wat dieper ingaan op het ontstaan van hard water, dat is namelijk niet iets natuurlijks. Vaak wordt dat wel gedacht. Althans, het proces is natuurlijk, maar water is van nature niet hard.

Wanneer regenwater op de aarde terechtkomt, bevat het geen kalk of andere mineralen. Het sijpelt de grond in en komt daar in aanraking met kalk. Hoe hard het water is, verschilt dus ook per regio. In de ene regio kan er meer kalk in de ondergrond te vinden zijn dan in andere regio’s van het land.

Waterzuiveringsinstallaties vangen het regenwater op en transporteren dit naar de installatie. Daar wordt het bewerkt. In eerste instantie om het te reinigen. Water dat direct uit de grond komt, is vaak niet drinkbaar. Het water wordt gezuiverd, maar ook onthard. De waterzuiveringsinstallatie kan het water echter niet volledig ontharden. De reden daarvan is simpel: volledig onthard water tast koperen leidingen sneller aan.

Omdat waterzuiveringsinstallaties gebruikmaken van dergelijke materialen kan het water niet volledig onthard worden. Logisch, maar voor de consument is dat onprettig. Het water dat uit de installatie komt bevat dus kalk. Het harde water komt via verschillende omwegen in uw woning terecht en zal door de leidingen stromen. In het onderstaande gedeelte gaan we dieper in op de gevolgen van het gebruik van hard water.

kalkaanslag

Gevolgen hard water

Het gebruiken van hard water heeft geen gevolgen voor uw gezondheid. Wel kan uw huid erop vooruitgaan wanneer u gebruikmaakt van onthard water. Hard water tast de pH-waarde in uw huid aan, ook wel de zuurtegraad genoemd. Een droge huid wordt door het douchen of baden in hard water nóg droger. Daarnaast kan eczeem verergeren. Alleen daarom al is onthard water gebruiken aan te raden.

Een ander gevolg is het aantasten van huishoudelijke apparaten. Kalkaanslag kennen we allemaal wel. Iedereen heeft wel eens een douchekop gezien waar witte kringen op te zien waren. Door het minder efficiënt werken van deze apparaten kan de energierekening omhoogschieten.

Dan nog de levensduur van dergelijke apparaten. Wanneer u een huishoudelijk apparaat in de winkel of online koopt, denkt u in uw achterhoofd na over de levensduur. Dat laat de hoge aanschafprijs soms in het niet vallen. Wat als kalkaanslag in huis de levensduur juist verkort? Dan moet er sneller een vervanger in huis worden gehaald én lopen de afschrijvingen op. Weer een van de nadelige gevolgen van hard water.

Wat zijn de voordelen van onthard water?

In het bovenstaande gedeelte heeft u kunnen lezen over de gevolgen van hard water. De voordelen van onthard water zijn logischerwijs het tegenovergestelde. De levensduur van apparaten wordt juist verlengd wanneer u het water onthard. Doordat het water wordt ontdaan van schadelijke mineralen, lopen de apparaten minder risico. Daarnaast zullen deze even efficiënt blijven werken.  

En die huidproblemen waar we het over hadden, die verdwijnen ook als sneeuw voor de zon. De huid reageert een stuk beter op onthard water en wordt er lekker zacht van. 

Bent u van het poetsen? Of heeft u er eigenlijk niet veel mee? Eigenlijk ziet iedereen op tegen die grondige poetsbeurten. Met onthard water zal de tijd die u kwijt bent aan het poetsen aanzienlijk verkort worden. Het zachte water reinigt namelijk veel beter. Vlekken op de muur? Die zijn zo weg. Datzelfde geldt voor andere klusjes. 

Last but not least: onthard water is een stuk beter voor kleding en linnen. Kleding is vaak al prijzig genoeg, dan willen we er ook zo lang mogelijk van kunnen genieten. Wanneer de wasmachine de beschikking heeft tot onthard water, blijft de kwaliteit van uw kleding ongekend goed. Minder slijtage, meer plezier. 

Genoeg redenen om voor onthard water te gaan. Maar hoe wordt water onthard? Als de waterzuiveringsbedrijven het niet doen, zal u het zelf moeten doen. Gelukkig is dat niet lastig. Onderstaand geven we tekst en uitleg. 

Verkooppunten Watts OneFlow®

Hoe kan hard water omgevormd worden
tot onthard water?

Het water dat door waterzuiveringsbedrijven wordt opgevangen, wordt dus al verzacht. Helaas wel minimaal. Zo minimaal dat we in huis nauwelijks verschil merken. U heeft over de nadelen van hard water gelezen, die u wilt voorkomen. Om hard water te ontharden zijn er verschillende waterontharders beschikbaar. Allereerst de traditionele waterontharders.

Traditionele waterontharders

Waterontharders worden al honderden jaren ingezet om water te ontharden. Tot voor kort werd er enkel met de traditionele waterontharders gewerkt. Nog steeds maakt een groot deel van de Nederlandse bevolking gebruik van dit type waterontharders. We kunnen onderscheid maken in de waterontharder die gebruikmaakt van regeneratiezout, de ontharders met filter en magneetfilters. Laatstgenoemde behandelen we niet op deze pagina omdat de effectiviteit niet is onderzocht.

De andere twee typen waterontharder werken verschillend. Wel werken ze naar hetzelfde eindresultaat: onthard water. De traditionele ontharders maken gebruik van bijproducten als harskorrels en regeneratiezout. Nadeel is dat deze aangevuld moeten worden. Zonder bijproducten kan de ontharder het water niet verzachten en ontstaat er wederom een kans op kalkaanslag.

Op vakantie gaan terwijl er anderen in huis leven kan dus voor problemen zorgen. Wanneer een ander zich niet bewust is van de ontharder, en dus niet weet dat deze bijgevuld moet worden, kan er kalkaanslag ontstaan. Met een gerust hart op vakantie gaan is onmogelijk. Of u moet anderen altijd inlichten voor u gaat. Daarnaast is het natuurlijk onhandig. Iedere maand weer naar een speciaalzaak moeten om harskorrels of regeneratiezout te kopen, daar wordt niemand vrolijk van. Daar koopt u geen waterontharder voor.

Alternatief voor de waterontharder

Waar u wél een waterontharder voor koopt is het kunnen genieten van onthard water. Het liefst zonder daar moeite voor te hoeven doen. Gewoon iets aankopen, laten installeren en klaar is Kees. Laten wij daar de oplossing voor hebben. Met ons alternatief voor de waterontharder wordt het werkelijkheid. De OneFlow® is hét alternatief en werkt zelfs beter dan de traditionele ontharders.

Door de werking heeft u er geen omkijken meer naar en wordt het installeren een fluitje van een cent. Lukt dat niet zelf? Geen zorgen! Ook daar is aan gedacht. Met een flink aantal aangesloten installateurs is er altijd wel iemand in de buurt die de installatie voor u kan uitvoeren. Zij kunnen u tevens voorzien van advies.

Werking OneFlow®

Terug naar de OneFlow®. In tegenstelling tot andere waterontharders, heeft de OneFlow® geen bijproducten nodig. Het is installeren en genieten. De filter moet eens in de zoveel jaar vervangen worden. Dat is met een kwartiertje geregeld. De werking van de apparaten is innoverend. In plaats van water te spoelen en het spoelwater dat rijk is aan kalk af te voeren, maakt het systeem geen gebruik van spoelwater.

Het water dat het huis binnenkomt, wordt gecontroleerd door de OneFlow®. Deze herkent de mineralen magnesium en calcium en zet deze vervolgens om in onschadelijke kristallen. De kwaliteit van het water wordt zo ook behouden. Wel zo prettig.

Nadat het water door de filter is gegaan, en die mineralen omgezet zijn in onschadelijke kristallen, kan het doorgezet worden naar de huishoudelijke apparaten.

Genieten van onthard water? En geen zin om regelmatig bijproducten aan te moeten schaffen? Snappen we. Kies voor de OneFlow®. Klik op onderstaande button, kies een verkooppunt en installeer ‘m. Wie nu actie onderneemt kan volgende week al profiteren van de voordelen.

Ja, ik wil onthard water in huis!
Waterontharder-kopen

Voordelen onthard water

Naast het feit dat onthard water beter is voor uw huid en huishoudelijke apparaten, kent het meer voordelen. Onderstaand hebben we een mooie opsomming gemaakt.

  • U heeft minder wasmiddel nodig om alle kleding te wassen; 
  • De energierekening zal niet verhoogd worden door kalkaanslag;
  • Het gebruik van chemische antikalk producten behoort tot het verleden;
  • De wijnglazen blijven kraakhelder;
  • Duurzaam leven wordt mogelijk met een OneFlow®.

Smaakt onthard water anders?

In Nederland kunnen we, in tegenstelling tot veel andere landen, gewoon kraanwater drinken. Dit omdat de waterzuivering in ons land op orde is. Veel mensen vragen zich om die reden af of onthard water anders smaakt. Zeker voor mensen die graag genieten van een kop thee of een koud glas water is dat een interessante vraag.

Het antwoord kan verschillen. Dat ligt aan de waterontharder. Wanneer er bijproducten worden gebruikt om het water te ontharden, kan een licht smaakverschil zeker voorkomen.

Kiest u echter voor een OneFlow® systeem? Dan kunnen we daar duidelijk over zijn. U zult geen verschil proeven. Dit omdat onze apparaten niets aan het water toevoegen. Het apparaat vormt enkel schadelijke mineralen om en weet op die manier de heerlijke smaak van natuurlijk water te behouden.

Hoe zit het met het onderhouden van een waterontharder?

Ieder apparaat moet onderhouden worden. Bij het ene apparaat vraagt men om een jaarlijkse onderhoudsbeurt, bij het andere apparaat komt er eens in de vijf jaar iemand langs. Bij Watts werken we zonder onderhoudscontracten. Ook dat is in de wereld van de waterontharders vrij opmerkelijk. Bij de aanschaf van een traditionele waterontharder zit u vaak vast aan een onderhoudscontract. Bij Watts gaan we uit van de kracht van onze apparaten. We vertrouwen daar blind op.

Het enige wat u na de aanschaf van een OneFlow® hoeft te doen, is het patroon te vervangen. Hoe vaak dat patroon vervangen moet worden hangt weer van het type systeem af. Dit kan variëren tussen eens per jaar tot eens in de drie jaar. Aan het einde van dit artikel lichten we de verschillende typen uit.

Plaatsen OneFlow® systeem

Bent u er na het lezen van het bovenstaande gedeelte van overtuigd dat u onthard water in huis wilt? Dat begrijpen we goed. Misschien vraagt u zich af hoe en vooral waar u een OneFlow® systeem kunt plaatsen.

Allereerst de plaatsing zelf. Klanten met twee rechterhanden kunnen de installatie in vrijwel alle gevallen zelfstandig uitvoeren. Plan daar ongeveer een uurtje voor in. Voor de doe-het-zelvers hebben we een handige installatie video opgenomen. Deze vindt u terug op onze website. 

Bent u niet technisch en gaat u liever voor zekerheid? Ook dat kunnen we goed begrijpen. Om die reden hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in een netwerk installateurs. Door heel Nederland en België vindt u aangesloten installateurs die de installatie voor u uit kunnen voeren. Omdat zij bekend zijn met onze systemen kunnen ze u tevens voorzien van advies.

Verschillende soorten OneFlow® systemen

Een duurzame oplossing hoort duurzaam te blijven. Door de perfecte grootte te kiezen, hoeft het systeem geen overuren te maken om het water te ontharden. Gezinnen of huishoudens die uit zes of meer personen bestaan verbruiken logischerwijs meer dan een stel van twee. Kijk goed welke OneFlow® bij uw situatie past.

Kies uw OneFlow®

Klaar voor onthard water? Bestel uw OneFlow®!

De voordelen van onthard water liegen er niet om. De OneFlow® systemen maken duurzaam leven mogelijk en dragen bij aan de levensduur van uw huishoudelijke apparaten. Het enige wat u hoeft te doen is een OneFlow® bestellen, plaatsen of laten plaatsen en genieten. U bestelt een OneFlow® via een van de aangesloten webshops of doe-het-zelf partners.