Duurzame en effectieve oplossing tegen harde kalkaanslag.

“Voor onze B&B met zes kamers, waren we op zoek naar een compact toestel die een groot piekdebiet aankan. Na onderzoek ontdekten we dat OneFlow® alle debieten aankan door onder andere toestellen in parallel te installeren. Bij traditionele waterontharders moet je vaak zout aanvullen, zodat het toestel optimaal blijft werken. Bij de OneFlow® is dit anders, hierdoor hoeven we de komende drie jaar niets meer te doen, heel makkelijk en milieuvriendelijk”. Aldus Anja.

Geen toegang tot leidingwater

“Omdat we geen toegang hebben tot het leidingwater van Vlaanderen, waren we genoodzaakt om onze behoefte aan drinkbaar water te halen via grondwaterwinning. Hiervoor is er een put geboord van wel 40 meter diep. Dit bronwater wordt opgepompt en gefilterd via een kwaliteitsvolle filterinstallatie. Helaas haalde dit systeem geen kalk uit het water, waardoor we dus toch behoefte hadden aan een extra oplossing” vertelt Johan. “We merkten namelijk op dat er vaak harde kalkaanslag aanwezig was op de tegels in de douche en op al het kraanwerk, ondanks dat we geen extreem hard water hebben. Op dat moment bestond er nog geen degelijk alternatief tegen harde kalkaanslag zoals de OneFlow®. Daardoor hebben we toen in onze privé woning gekozen voor een klassiek waterbehandelingssysteem”, vult Anja hem aan.

Compact en een groot debiet

“In onze B&B hebben we inmiddels gekozen voor de OneFlow®. Het toestel moest compact zijn, want voor een traditionele waterontharder was er geen plaats én doordat onze B&B over zes kamers beschikt moest het systeem eveneens een groot debiet aankunnen. Zo kwamen we uit bij de OneFlow®. Dit systeem haalt de kalk niet uit het water, maar behandelt het, waardoor harde kalkaanslag uitgesloten is. Hierdoor blijven belangrijke mineralen gewoon in het water aanwezig. Het toestel dat we geïnstalleerd hebben, heeft een piekdebiet van 75l/min of 4,5 m³l/uur. Dit is ruim voldoende voor alle kamers, zelfs als we helemaal volgeboekt zijn”. 

OneFlow® vs. traditionele waterontharder

“In onze privéwoning hebben we nog een traditionele waterontharder staan, hierdoor kunnen we de werking van beide toestellen goed met elkaar vergelijken. Daar beschikken we over een stoomoven, twee koffiemachines, een strijkijzer enz. Bij ons strijkijzer merken we niet veel verschil tussen het gebruik met gewoon leidingwater of het ontharde water van de traditionele waterontharder. Ook is er nog steeds lichte kalkaanslag aanwezig op de zwarte tegels in de douche en op het kraanwerk”.

Wij vinden de OneFlow® een aanrader

“In het B&B gedeelte, waar we de OneFlow® al gebruiken, merken we namelijk juist dat schoonmaken praktisch vanzelf gaat. We zien wel af en toe een witte vlek op het kraanwerk, maar dit is heel makkelijk te verwijderen. Ook merken we dat het toestel waarmee we ’s ochtends eitjes koken voor onze gasten een witte afzet vertoont. Maar als we erover heen gaan met een vochtige doek verdwijnt dat onmiddellijk, zonder dat we daarvoor azijn of een ander schoonmaakproduct moeten gebruiken” zegt Anja.

“We zouden de OneFlow® aan al onze klanten aanraden”, zegt Johan. “Wel is het noodzakelijk dat ze volledig op de hoogte zijn van de voor- en nadelen van het product en de verschillen met een traditionele ontharder”. Vult Anja hem aan.

Kies uw OneFlow®

Leuk om te zien dat u interesse heeft in OneFlow®, daar worden we enthousiast van! Voor elke situatie is er een passende OneFlow® verkrijgbaar. Wij helpen u graag bij het vinden van het product dat het beste bij uw situatie past.

Ontdek welke OneFlow® bij u past!