Strijkijzer ontkalken

Een strijkijzer is echt een uitkomst. Hij zorgt ervoor dat jouw blouse of overhemd er piekfijn uitziet en rekent moeiteloos af met kreukels. Je wilt dan ook dat hij optimaal blijft werken en jouw kleding mooi houdt. Om dat te bereiken, moet je eigenlijk iedere paar maanden het strijkijzer ontkalken. Kalkaanslag zorgt namelijk voor flink wat problemen.

Lees de problemen

Kleding wordt sneller lelijk. Kalk zorgt ervoor dat textiel een stuk sneller slijt. Daarnaast ontstaat er roest en dat kan weer bruine vlekken op jouw mooie tops, broeken en jurkjes achterlaten;

De gaatjes in het strijkijzer worden nauwer door kalkaanslag. Hierdoor verliest het apparaat flink wat kracht;

Kalk hecht zich op machinale onderdelen. Het strijkijzer kan daardoor minder goed zijn werk doen of zelfs kapot gaan. Ook is het product hierdoor niet meer veilig;

Het apparaat werkt minder efficiënt. Daardoor is er meer stroom nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Dat betekent dat je meer moet gaan betalen voor energie.

Het strijkijzer ontkalken kan handmatig door gebruik te maken van een mengsel van water en azijn. Je doet dit in het waterreservoir en zet het apparaat op de hoogste stand. Vervolgens druk je meerdere keren op de stoomknop en moet het product worden uitgeschakeld. Laat het mengsel een half uur intrekken en maak het geheel vervolgens schoon. Als er kalkresten achterblijven, moet dit proces nogmaals herhaald worden. Hierdoor ben je er iedere keer een flinke tijd aan kwijt.

Voorkomen is beter dan genezen

Het strijkijzer ontkalken kost niet alleen flink wat tijd, het is ook slechts een tijdelijke oplossing voor een permanent probleem. Kalkaanslag geeft namelijk aan dat jij last hebt van hard water. Dit is schadelijk voor zowel apparaten als voor jouw welzijn. Hard water droogt de huid uit en kan zorgen voor rode plekken, schilfers en jeuk. Dat is natuurlijk niet wat je graag wilt overhouden aan jouw gestreken kleding.

Gelukkig kan het ook anders, mits je kalkaanslag echt aanpakt. De Watts OneFlow® helpt jou hierbij door gebruik te maken van de technologie. Hierdoor worden de veroorzakers van kalkaanslag, calcium- en magnesiummineralen, aangetrokken. Deze mineralen worden omgezet in hele kleine kristallen. Zodra het water begint te stromen, breken deze kristallen af. Het water dat vervolgens in het strijkijzer terechtkomt heeft dezelfde samenstelling als gewoon, zacht leidingwater.

Strijkijzer ontkalken? Niet nodig!

Omdat er met een OneFlow® alleen nog maar zacht water in jouw apparaat terecht komt, is het overbodig geworden om het strijkijzer te ontkalken. Dat scheelt veel tijd en moeite, maar dat niet alleen:

  • Jouw kleding gaat langer mee en zal er mooi uit blijven zien;
  • Het apparaat blijft veilig, zonder iedere keer het strijkijzer te ontkalken;
  • Het strijkijzer gaat langer mee en werkt veel beter. Daardoor is er minder stroom nodig en kun jij flink gaan besparen op energie.

Kies jouw OneFlow®

Wil jij ook nooit meer het strijkijzer ontkalken en genieten van de voordelen? Dan is de Watts OneFlow® geschikt voor jou. Voor iedere standaard situatie is er een passend model. Ontdek nu snel en vrijblijvend welk type het beste bij jou past.

Kies het OneFlow® systeem dat bij u past