Wasmachine ontkalken: houd jouw kleding in topconditie

Het valt je steeds vaker op: kleding en ander textiel ruiken niet lekker als ze uit de wasmachine komen. Je hebt al ander wasmiddel geprobeerd en wasverzachter gebruikt, maar zonder resultaat. Erg vervelend, want als je het gevoel hebt dat jouw kleding stinkt, voel jij je niet op je gemak. Het probleem ligt echter niet bij het middel en of je wel of geen verzachter gebruikt: je moet in plaats daarvan de wasmachine ontkalken.

Waarom de wasmachine ontkalken?

Door tijdig de wasmachine te ontkalken voorkom je een hele hoop problemen die nog erger zijn dat kleding die niet fris ruikt. Wat gebeurt er als je niet op tijd ingrijpt?

Kalkaanslag hecht zich op bewegende onderdelen en zal ervoor zorgen dat de machine minder goed werkt of kapot gaat. Hierdoor wordt de levensduur dus flink verkort;

Het verwarmingselement kan stuk gaan;

Door kalkaanslag duurt het langer voor het water in de machine warm is. Daardoor nemen de energiekosten toe en moet jij steeds dieper in de buidel tasten;

Kalkaanslag droogt de huid uit. Kleding die met dit water is gewassen, draag je de hele dag met alle gevolgen van dien.

De wasmachine ontkalken doe je door een wasprogramma te draaien op veertig of zestig graden met een ontkalker in de wasmiddellade. Hierna draai je nogmaals hetzelfde programma, dit keer zonder middel. Zo zorg je ervoor dat er geen resten achterblijven in de machine. Er mag geen was in zitten tijdens het draaien van deze programma’s. Hierdoor is de wasmachine ontkalken een tijdrovende klus. Je bent er zeker enkele uren mee zoet en kunt het apparaat in die tijd niet gebruiken om textiel te wassen. Dat is vervelend, maar wat misschien nog wel lastiger is: de kalkaanslag keert over een tijdje weer terug en dan begint het werk weer van voor af aan.

Nooit meer de wasmachine ontkalken: het is mogelijk

Om dit klusje nooit meer te hoeven doen, moet hard water aangepakt worden. Hierin zitten namelijk de mineralen die kalkaanslag veroorzaken: calcium en magnesium. Dit hecht zich in jouw leidingen en komt uiteindelijk in jouw wasmachine terecht. Je hebt dus een product nodig dat dit probleem bij de kern aanpakt.

Watts OneFlow®

De Watts OneFlow® is een duurzaam alternatief voor een waterontharder die afrekent met kalkaanslag dankzij de technologie. In het patroon of de tank van de OneFlow® zit een middel dat calcium en magnesium aantrekt. Vervolgens worden deze mineralen omgezet in microscopische kristallen. Het resultaat? Water dat even gezond is als gewoon, zacht leidingwater en geen kalkaanslag in de leidingen. Dankzij de OneFlow® is het niet meer nodig om de wasmachine te ontkalken, er komt immers bijna geen kalk in jouw machine terecht!

Kies jouw OneFlow®

Ben jij ook klaar met telkens de wasmachine ontkalken? Wil jij kleding die altijd fris ruikt en een lagere energierekening omdat jouw apparaten een stuk efficiënter werken? Dat kan! Kies de OneFlow® die past bij jouw verbruik. We geven je graag gratis en vrijblijvend advies over welk model het meest geschikt is voor jou.

Kies het OneFlow® systeem dat bij u past