Waterontharder ervaringen

We kunnen u nog zo vaak over onze eigen producten vertellen, soms is het prettig om ook de waterontharder ervaringen van anderen in te zien. Tijd om daar eens wat dieper op in te gaan. In dit artikel richten we onszelf op de waterontharder ervaringen van anderen. Waarom hebben zij een OneFlow® aangeschaft? Merken zij effect? 

Dat en meer wordt in dit artikel besproken. Ook komt een van de aangesloten installateurs aan het woord. Zoals u weet, hoeft u het apparaat niet zelfstandig te installeren. Onze aangesloten installateurs kunnen de installatie voor u uitvoeren. Wel de lusten, niet de lasten. Laten we direct beginnen met de waterontharder ervaringen.

Watts OneFlow®

Waterontharder ervaringen

Er is niets zo geloofwaardig als de ervaring van een ander. Op verjaardagen wordt ons verteld over producten die een ander gebruikt. We worden enthousiast door de verhalen, zoeken zelf wat informatie op en gaan vervolgens over tot aankoop. Maar die periode tussen het opzoeken van informatie en overgaan tot aankoop, daar kan twijfel ontstaan. Wat als het product te mooi wordt verkocht door de verkopende partij? Is het wel geloofwaardig? Om die reden is het belangrijk ook de waterontharder ervaringen van anderen te lezen voor u een dergelijk apparaat aanschaft. Onderstaand hebben we verschillende waterontharder ervaringen verzameld. Deze ervaringen, gebaseerd op de OneFlow®, komen van verschillende websites en verkoopplatforms.

‘Na twee weken was de aanslag helemaal weg!’

‘Sinds twee weken ben ik in het bezit van een Watts OneFlow® waterontharder. Deze heb ik voornamelijk aangeschaft om kalkaanslag op de donkere tegels in de inloopdouche te voorkomen. Ongeveer een week na installatie merkten we dat in het pannetje waarin we al jaren de eieren koken, de kalkaanslag langzaam aan het verdwijnen was. Na twee weken was de aanslag helemaal weg.

Daarnaast zien we dat de kalkaanslag op de donkere douchetegels ook aan het verdwijnen is.

In eerste instantie dacht ik aan een Aqua Cell installatie, maar deze is te groot om in mijn meterkast te kunnen plaatsen en bovendien heb je daar een stroomafsluiting en afvoer voor nodig. En hij is twee keer zo duur. Ook het jaarlijks benodigde onderhoud hield me tegen.

De OneFlow® kun je ophangen en is een autonoom systeem dat geen onderhoud nodig heeft, alleen het patroon dient elke twee jaar vervangen te worden.

Tot nu toe ben ik zeer tevreden over dit product. Al weet ik natuurlijk nog niet of het patroon echt twee jaar meegaat, zoals de leverancier beweert.’

Mooi om te zien dat deze klant tevreden is over onze OneFlow®. Deze waterontharder ervaringen geven de unique selling points van onze systemen goed weer. De systemen zijn compact en zowel staand als liggend in werkelijk iedere woning te installeren. En dat patroon gaat inderdaad twee jaar mee. De houdbaarheid verschilt per systeem.

‘Totaal geen hardnekkige aanslag meer’

‘De OneFlow® hebben we nu drie maanden gebruikt en werkt goed. De waterkoker, het keukenblad en de douche hebben geen last meer van kalkaanslag. Het is allemaal verdwenen. Soms zie ik nog wat witte plekjes op de douchewanden, maar deze zijn zonder problemen met een natte doek weg te vegen. Totaal geen hardnekkige aanslag meer.

In verhouding met een waterontharder is dit veel voordeliger. Het kost geen zout, geen elektriciteit en geen onderhoud. Enkel in de 2/3 jaar de filter vervangen.’

Ook deze waterontharder ervaring laat weer een aantal mooie pluspunten van de OneFlow® zien. De systemen zijn inderdaad een stuk voordeliger omdat u deze niet hoeft te voorzien van bijproducten, ze werken volledig autonoom. Geen zout, geen hars, geen spoelwater en zoals in de review valt te lezen is er ook geen elektriciteit benodigd. 

Onze systemen zijn daardoor niet alleen duurzamer, ze zijn ook beter voor het milieu. Een complete oplossing die kalkaanslag verwijdert, voorkomt en de energierekening laat dalen. Hardnekkige kalkaanslag behoort tot het verleden.

drinkwater-kwaliteit-verbeteren-OneFlow

‘Ik merk echt resultaat’

‘De waterontharder heb ik samen met een van mijn vrienden geïnstalleerd. Dat ging echt hartstikke makkelijk. Door de autonome werking hebben we geen last gehad van elektra of een afvoer. We waren een stuk sneller klaar dan verwacht. 

De OneFlow® doet inmiddels ruim drie maanden zijn ding en ik merk echt verschil. Ondanks dat ik een kleinere versie heb, stroomt het water goed door en heb ik geen last van drukafname.

Een prima oplossing die erg lang mee zal gaan. Zolang de filters op tijd worden vervangen zal de OneFlow® blijven werken, onderhoud is dus niet nodig. Nog een pluspunt: ik ben minder geld kwijt dan wanneer ik een zoutwaterontharder had gekocht. De levensduur van die apparaten zal niet hoger liggen dan die van de OneFlow®.

Ik ben er erg blij mee en vertel het ook aan mensen in mijn omgeving.’

Deze review laat zien hoe eenvoudig de installatie van de OneFlow® is. Omdat het systeem autonoom werkt, hoeft u tijdens de installatie geen rekening te houden met elektra en de afvoer. Een kind kan de was doen. Of de OneFlow® installeren.

Vertrouwt u niet op uw eigen technische kennis? Schakel dan een van onze installateurs in!

Verkooppunten Watts OneFlow®

Waterontharder ervaringen van ondernemers

Bovenstaande waterontharder ervaringen kwamen van particulieren. Ook ondernemers maken gebruik van de OneFlow® systemen om het voor bijvoorbeeld gasten net wat aangenamer te maken. Het water smaakt beter na de installatie van ons alternatief voor de waterontharder en het is beter voor de huid.

Daarnaast kan men eenvoudiger en vooral sneller schoonmaken met zacht water. Ideaal voor de situatie waarin Anja en Johan zich bevinden, zij hebben namelijk een B&B. Hun waterontharder ervaringen lees je hieronder!

Waterontharder ervaringen bed and breakfast

‘Voor onze B&B met zes kamers, waren we op zoek naar een compact toestel die een groot piekdebiet aankan. Na onderzoek ontdekten we dat OneFlow® alle debieten aankan door onder andere toestellen in parallel te installeren. Bij traditionele waterontharders moet je vaak zout aanvullen, zodat het toestel optimaal blijft werken. Bij de OneFlow® is dit anders, hierdoor hoeven we de komende drie jaar niets meer te doen, heel makkelijk en milieuvriendelijk.’

‘Omdat we geen toegang hebben tot het leidingwater van Vlaanderen, waren we genoodzaakt om onze behoefte aan drinkbaar water te halen via grondwaterwinning. Hiervoor is er een put geboord van wel 40 meter diep. Dit bronwater wordt opgepompt en gefilterd via een kwaliteitsvolle filterinstallatie. Helaas haalde dit systeem geen kalk uit het water, waardoor we dus toch behoefte hadden aan een extra oplossing. Die oplossing is er met de OneFlow® gekomen.’

Met deze waterontharder ervaringen wordt duidelijk dat het systeem ook oplossingen biedt aan ondernemers. Particulieren vragen minder van een waterontharder dan bepaalde ondernemers. Denk ook aan hotel- of restauranteigenaren. De glazen van een restaurant moeten altijd kraakhelder zijn, onze systemen maken dat mogelijk. Hotelgasten kunnen genieten van heerlijk zacht water tijdens het douchen en nuttigen van water.

Voor iedere soort ondernemer hebben we passende oplossingen. Maatwerk leveren is een vak apart. U kunt een van de aangesloten installateurs benaderen, met hen samenzitten en een maatplan op laten stellen. Zij zullen bekijken welk systeem of welke systemen u nodig heeft om het water te verzachten.

Een installateur over de OneFlow®

Naast de waterontharder ervaringen van particulieren en ondernemers zijn er natuurlijk ook de installateurs. Sommigen van hen werken wekelijks met de OneFlow® systemen. We hebben met installateur Peter gesproken over zijn waterontharder ervaringen. 

‘OneFlow® past in vrijwel elke de meterkast, neutraliseert ook bestaande kalk en heeft geen zout, elektriciteit en spoelingen nodig. Dat maakt ‘m voor iedere woning en ieder huishouden geschikt. 

Mensen zijn het poetsen zat en vragen mij om een oplossing. De klassieke waterontharders zijn veelal groot, duur en vragen veel werk aan bijvullen en doorspoelen. De OneFlow® is anders. Het apparaat is onderhoudsarm, hoeft niet bijgevuld te worden en is eenvoudiger te installeren. 

We plaatsen de OneFlow® altijd in de buurt van de hoofdkraan. Het hele systeem wordt op die manier voorzien van verzacht water en het rendeert optimaal.’

Waarom een waterontharder kopen?

Na het lezen van de bovenstaande waterontharder ervaringen kunt u met een aantal vragen zitten. Waarom zou u bijvoorbeeld een waterontharder kopen? Er zijn meerdere redenen om voor een OneFlow® systeem te kiezen. Daar duiken we, ondanks dat het al een aantal keren naar voren is gekomen, graag wat dieper in.

Energiebesparend

Kalkaanslag zorgt ervoor dat huishoudelijke apparaten minder goed werken. Deze moeten meer moeite verzetten om hetzelfde doel te bereiken. Dat doel kan het naar buiten brengen van water zijn voor de kraan, het huis verwarmen voor de boiler of de wasmachine verwarmen voor het verwarmingselement. Apparaten die meer moeite moeten doen, verbruiken meer energie. De energiekosten zullen dus stijgen door de kalkaanslag. In 2021 hebben we gezien dat de energieprijzen plotseling kunnen stijgen. Meer betalen voor apparaten die minder goed werken, dat wil natuurlijk niemand. Plaats een OneFlow® en voorkom oplopende energiekosten.

Compactheid

Het kwam in de waterontharder ervaringen al meermaals terug: de compactheid. Bij Watts zijn we van mening dat iedereen van de voordelen van een OneFlow® moet kunnen genieten. De grootte van kasten, woningen en dergelijke mag daarbij niets uitmaken. Traditionele waterontharders zijn vaak groot en niet eenvoudig te installeren. In de ontwerpfase van de OneFlow® stond compactheid hoog op de prioriteitenlijst. De OneFlow® apparaten zijn allen compact en zowel staand als liggend te installeren. Daardoor komt u niet voor verrassingen te staan.

Geen bijproducten nodig

Autonoom betekent bij ons ook echt autonoom. Er is geen enkel bijproduct nodig om het apparaat te laten werken en renderen. Geen regeneratiezout, geen hars, geen spoelwater, niks. Door de autonome werking hoeft u geen rekening te houden met de voorraad en niet bang te zijn dat het apparaat er plotseling mee stopt. Wanneer u op vakantie gaat, blijft het apparaat gewoon werken.

Zonder elektriciteit

Veel traditionele waterontharders werken alleen wanneer zij voorzien worden van elektriciteit. Wanneer een apparaat zelf elektriciteit nodig heeft, zal het een stuk minder besparen. Om de kosten te verlagen wordt het energieverbruik verhoogd. Niet wanneer u voor de OneFlow® kiest. Onze apparaten werken volledig autonoom.

Geen afvalwater

Het systeem maakt geen gebruik van spoelwater. Waar traditionele waterontharders kalk uit het water onttrekken en het kalkwater afvoeren naar het riool, ontstaat er bij de OneFlow® geen afvalwater. Al het water wordt onschadelijk gemaakt. De mineralen calcium en magnesium worden omgezet in onschadelijke kristallen. Hierdoor ontstaat er geen afvalwater en zijn de apparaten vele malen beter voor het milieu.

Onderhoudsarm

Naast die compactheid vinden we vertrouwen hebben in een product even belangrijk. Om die reden wordt er bij ons niet gewerkt met onderhoudscontracten. Onze systemen zijn uiterst onderhoudsarm, het enige wat u hoeft te doen is de filter vervangen. De levensduur van de filter is afhankelijk van het type OneFlow® dat u kiest en nodig heeft.

Verkooppunten Watts OneFlow®

Verschillende typen OneFlow® systemen

De waterontharder ervaringen die eerder zijn beschreven, gaan over de OneFlow® in het algemeen. Over welke OneFlow® het in de waterontharder ervaringen ging, is niet bekend. De werking van de verschillende systemen verschilt nauwelijks. Het enige verschil is de capaciteit. Een gezin met drie kinderen verbruikt normaliter meer dan een samenwonend stel. Onze installateurs kunnen u precies vertellen welke OneFlow® bij uw situatie en wensen past.

OneFlow® installeren

Omdat u geen rekening hoeft te houden met elektra en de afvoer, is het installeren van de OneFlow® eenvoudig. Speciaal voor de doe-het-zelvers onder ons hebben we een installatievideo opgenomen. 

Vertrouwt u niet op uw eigen rechterhanden? Geen zorgen! Voor iedereen die de installatie liever aan een professional overlaat, hebben we een oplossing. We hebben de afgelopen jaren een betrouwbaar netwerk van installateurs op weten te bouwen. U kunt hen benaderen voor de aanschaf en installatie van de OneFlow®.

Direct een OneFlow® aanschaffen

Bent u er na het lezen van de waterontharder ervaringen van overtuigd dat u een OneFlow® nodig heeft? Dat begrijpen we goed. Een apparaat aanschaffen kan bij de aangesloten doe-het-zelf zaken of webshops. Daarnaast kunnen installateurs ook orders plaatsen en het systeem direct installeren.

Verkooppunten