Waterontharder kopen

Een waterontharder kopen, vroeg of laat komt het in uw gedachten op. U bent weer geconfronteerd met de nadelige gevolgen van kalk en bent er inmiddels helemaal klaar mee. Een waterontharder kopen kan daarentegen een ingewikkeld proces zijn, helemaal wanneer u niet bekend bent met de verschillen en waarop moet worden gelet bij de aanschaf.

Waarom een waterontharder?

Om maar met de deur in huis te vallen: het zoutverbruik. Dat is een van die dingen. De ene ontharder is de andere namelijk niet, het zoutverbruik kan daardoor bij traditionele waterontharders ook nogal uiteenlopen. Wat u wilt voorkomen is dat er elke twee weken zout moet worden aangevuld om de waterontharder goed te laten werken, zo blijft u op en neer rijden naar een supermarkt of speciaalzaak. Een waterontharder kopen doet u om uzelf te ontlasten (van problemen als kalkaanslag), niet om te belasten met een hoop extra werk.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de doorstroomcapaciteit. Een waterontharder moet vanzelfsprekend altijd zijn werk blijven doen, hoe veel water er ook wordt gebruikt, zonder drukverlies. Inventariseer daarom van tevoren goed hoeveel water er dagelijks ongeveer wordt gebruikt. Bent u met 2 of 4/5 personen in huis? Doucht iedereen dagelijks? Hoe vaak draait de wasmachine? Allemaal factoren die meespelen in het waterverbruik en moeten worden meegenomen in het kiezen van de juiste waterontharder (of waterverzachter, hoe een ontharder ook weleens wordt genoemd).

Een traditionele waterontharder kopen, is dat wel zo slim?

Jarenlang heeft de traditionele waterontharder zijn werk gedaan, maar waar innovaties op de markt komen, komen ook de mindere kanten van verouderde varianten naar boven. Een traditionele waterontharder kopen is daarom geen goed idee. Het onderhoud is een van die mindere kanten, er moet om de zoveel tijd worden gekeken of er nog bijproducten moeten worden vervangen. Daarnaast zijn traditionele waterontharders vrij complex, dit leidt tot regelmatig onderhoud. Hoe complexer een product, hoe groter de kans dat er iets kapot kan gaan. Daarnaast is een dergelijke reparatie zelf uitvoeren slechts voor een enkeling weggelegd.

Ook het geluid dat traditionele waterontharders produceren is niet om over naar huis te schrijven. Niets vervelender dan een lawaaierig apparaat in huis, u wilt toch ook gewoon tot rust kunnen komen wanneer u thuis bent? De aanschafprijs van traditionele waterontharders ligt ook vrij hoog, evenals de onderhoudskosten.

Watts alternatief voor waterontharder kopen

En dan is daar de OneFlow®, hét alternatief voor de waterontharder. Want onze OneFlow® is geen waterontharder. Het apparaat is ontwikkeld als duurzamer en beter alternatief. Geen waterontharder kopen, maar ga voor een OneFlow® van Watts. Waarom? Dat leggen we u hieronder uit.

Om te beginnen verbruikt de OneFlow® geen elektriciteit, in tegenstelling tot de traditionele waterontharders. Wanneer u besluit geen nieuwe waterontharder te kopen maar voor een van onze innovaties te kiezen zal de energierekening dus niet stijgen. Een geruststellende gedachte die perfect past bij onze gedachtegang, het voelt als onze missie om een duurzaam alternatief neer te zetten. Een alternatief dat de gebruiker verder zal helpen, zowel op het gebied van kalkpreventie als gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid.

De OneFlow® is uiterst efficiënt. Het water dat via de normale leidingen in Nederland binnenkomt in huis is voorzien van magnesium en calcium, dit noemt men mineralen. Deze mineralen kunnen schade aanbrengen aan het leidingwerk in huis. Om dit tegen te gaan zet de OneFlow® deze mineralen om in onschadelijke kristallen. Deze worden na bewerking meegestuurd met de stroming van het water, op die manier ondervinden de leidingen en al uw huishoudelijke apparaten geen hinder van het leidingwater.

Dat dat nodig is mogen duidelijk zijn. De apparaten die u gebruikt, en welke gebruikmaken van water, kunnen erg lijden onder het gebruik van hard water. Een strijkijzer, wasmachine, waterkoker, kranen en douches. Dit is slechts een kleine greep uit de apparaten die u dagelijks gebruikt die water gebruiken. Een waterontharder kopen heeft dus als voornaamste voordeel dat deze apparaten langer meegaan. De levensduur wordt door middel van een slimme investering verlengd. Er wordt gevraagd om een eenmalige investering, in het geval van de OneFlow®, maar deze betaald zichzelf dus terug door andere apparaten duurzamer te maken. Kiest u ervoor om een traditionele waterontharder te kopen? Dan blijft u met terugkerende kosten zitten, onder andere het zout moet aangevuld blijven. Zijn de bijproducten op? Dan kan de traditionele variant zijn werkzaamheden minder goed uitvoeren.

Ontdek welke OneFlow® bij u past

Wat is hard water?

We hebben het in dit informatieve stuk tekst al geregeld over ‘hard’ water gehad, en waarom dit water moet worden ‘onthard’. Tijd voor wat uitleg. Zoals al eerder werd verteld is het water in Nederland voorzien van de mineralen magnesium en calcium. Hoe meer er van beide mineralen aanwezig zijn, hoe harder het water. En hoe harder het water, hoe meer schade deze toe kunnen brengen aan uw apparaten. Een waterontharder kopen biedt daar dus dé oplossing voor.

De hardheid van het water wordt uitgedrukt in Duitse graden. Via de officiële weg zijn er nooit echt graden aan hardheid gekoppeld, waar we vanuit kunnen gaan is dat water met een meting van 12 of meer Duitse graden als ‘hard’ kan worden bestempeld. Dit water is funest voor alle apparaten in ons huis.

Kalkaanslag door hard water

Hard water zorgt dus voor meer kalkaanslag in de leidingen en apparaten zelf. Je kent het vast wel: u komt bij iemand anders thuis, of in een bedrijfspand, en wil water uit de kraan gebruiken om uw glas te vullen of bijvoorbeeld uw handen te wassen. U draait de kraan open en de hoeveelheid water dat de kraan verlaat is gering. Dat vraagt onbewust om een nadere inspectie. De kraan wordt bekeken en blijkt vol kalk te zitten. Het ziet er ontzettend onsmakelijk uit en de werking van de kraan wordt belemmerd. Een waterontharder kopen is daarvoor dé oplossing.

Dat brengt ons direct bij het volgende en misschien wel belangrijkste punt. De werking van apparaten. Zoals eerder werd verteld worden de huishoudelijke apparaten die water gebruiken duurzamer door een waterontharder te kopen. We gaan het nog mooier maken: ze gaan niet alleen langer mee, ze verliezen geen efficiëntie meer!

Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat apparaten worden belemmerd in de uitvoering. Dit was al te zien in het voorbeeld met de kraan. Ook andere apparaten moeten door kalkaanslag meer werk verzetten om hetzelfde resultaat te behalen, en wie meer werk moet verzetten verbruikt meer energie. De energierekening zal stijgen, en dat is iets wat u wilt voorkomen. Door een duurzaam alternatief voor de waterontharder te kopen, de OneFlow®, zullen apparaten goed blijven werken. Ook de tijd die zij nodig hebben om de werkzaamheden uit te voeren zal gelijk blijven. Theezetten, een strijkijzer opwarmen of een glas water vullen door de kraan zal dus niet langer gaan duren, ook dat is wat een waterontharder kopen voor u kan betekenen.

Ontdek welke OneFlow® bij u past

Waterkwaliteit blijft goed door waterontharder te kopen

Nederland staat bekend om haar goed gereinigde water. Waar we ter wereld ook op vakantie gaan, eerst wordt er op Google opgezocht of we in het land van bestemming wel water kunnen drinken uit de kraan. Is dit niet het geval, dan wordt het flessen water inslaan in de supermarkt of het water koken en af laten koelen. Het goed gereinigde water in Nederland kan voor ons niet schadelijk zijn, voor onze apparaten dus wel. Zoals we je hebben verteld is het water ontharden door een waterontharder te kopen een slim plan.

Een van de voordelen van de OneFlow® is dat de kwaliteit van het water ongekend goed blijft. De smaak van puur water blijft behouden. Dat bepaalde mineralen om worden gezet in kristallen doet niets onder aan de smaak van het water of de kwaliteit. Zo levert u dus niet in op kwaliteit, en gaan uw huishoudelijke apparaten er wél op vooruit. Alleen maar voordelen.

Milieutechnische overwegingen om waterontharder te kopen

Alle innovaties van tegenwoordig leiden tot schade voor het milieu. Plastic, onnodig gebruik van veel water en elektriciteit drukken op de wereld. Wanneer u ervoor kiest om ons duurzame alternatief voor een waterontharder te kopen, kiest u ook voor het milieu. De OneFlow® verbruikt in tegenstelling tot haar concurrenten geen energie, het apparaat werkt volledig autonoom. Geen hogere kosten, geen onnodig energieverbruik.

Waar traditionele waterontharders water spoelen om water te reinigen, is dit bij de OneFlow® niet het geval. Door de slimme technologieën die verwerkt zijn in de OneFlow® hoeft er geen water te worden gespoeld, en wordt er dus ook niet onnodig veel water verbruikt. Daarnaast is er geen zout nodig, zo wordt het water niet ‘vervuild’ met onnodige stoffen.

Deze technologieën in onze OneFlow® hebben geleid tot een apparaat dat haar werkzaamheden op een uiterst duurzame manier uitvoert. Geen onnodige belasting en een goede werking, dat is wat u wilt. Ga voor schoon water voor uzelf, uw apparaten en het milieu.

Kies het OneFlow® systeem dat bij u past

Alternatief voor waterontharder kopen voor de andere voordelen

Naast de eigenschappen van de OneFlow® is er ook op het gebied van formaat en levenskwaliteit goed nagedacht. Wat u niet wil is een groot product kwijt moeten in kleinere ruimtes, zo levert u in op bijvoorbeeld opbergruimte. Aangezien we verzameldieren zijn, is  dit geen goed plan. Een traditionele waterontharder kopen kan ervoor zorgen dat u flink wat ruimte vrij moet maken: deze varianten zijn in veel gevallen namelijk erg groot.

Bij de OneFlow® is dit niet het geval. Door de compacte omvang is het in vrijwel iedere ruimte te installeren. Daarnaast werkt hij muisstil, ideaal tijdens een avondje op de bank. De OneFlow® wordt staand of liggend geïnstalleerd, dit hangt af van het type.

 

Als de OneFlow® eenmaal hangt en zijn werk doet, heeft u er eigenlijk geen omkijken meer naar. Het product is zo ontworpen dat het gemakkelijk te installeren is en binnen enkele uren werkt. Op onze website vindt u alle benodigde informatie om het apparaat te laten werken, de documentatie downloaden gaat met enkele klikken op de knop waarna u aan de gang kunt.

 

Een duurzaam alternatief voor de waterontharder kopen doet u bij Watts. Binnen ons assortiment hebben we verschillende OneFlow® systemen die kalkaanslag in de toekomst voorkomen. Huidige kalkaanslag verwijderen doen onze systemen niet, deze dient u zelf te verwijderen. Het is aan te raden om eerst huidige kalkaanslag te verwijderen voordat u een waterontharder installeert. Zo begint u met een schone lei. Ook het verwijderen van kalkaanslag wil u vanwege het milieu voorkomen, de verwijderingsproducten zijn erg chemisch en komen uiteindelijk in de natuur terecht. Erg zonde, maar helaas niet te voorkomen wanneer u last heeft van kalkaanslag. Ook hier is er licht aan het einde van de tunnel, door een OneFlow® te installeren zal dit in de toekomst niet meer voorkomen.

 

Een waterontharder kopen vraagt om een investering. Bij de traditionele waterontharders krijgt u ook te maken met terugkerende kosten, bij de OneFlow® is dit niet het geval. Dat scheelt weer. Ook wordt de investering terugverdiend, maar hoe? Dat gebeurt als volgt: wanneer u er niet voor kiest een waterontharder te kopen, krijgt u hoe dan ook te maken met kalkaanslag. Hoe goed en duur de huishoudelijke producten ook zijn, u ontkomt er niet aan. Apparaten met kalkaanslag vragen 20% meer energie om hetzelfde werk te leveren. Is dit alleen het geval bij een strijkijzer dat eens per 2 of 3 dagen wordt gebruikt, dan is het te overzien. Helaas is dit niet het enige apparaat dat in huis wordt gebruikt dat water nodig heeft. Als u alle apparaten bij elkaar optelt zal de lijst aardig lang worden. Wanneer al deze apparaten 20% meer energie verbruiken, is dat op jaarbasis een flink bedrag. U kunt dit voorkomen door een waterontharder te kopen. Met de OneFlow® een eenmalige investering en daarna wordt het terugverdiend. Investeren in de toekomst, dat is wat u met Watts doet

Waterontharder-alternatief

Maar hoe kiest u welke variant het meest geschikt is voor u? De keuze hangt voornamelijk af van het verbruik in huis. Een gezin met 5 personen in één woning verbruikt in de meeste gevallen meer dan een stel van 2 personen.

 

OneFlow® OFWTH-R

Deze variant is geschikt voor kleine tot middelgrote gezinnen. Van stellen, mensen die alleen wonen tot gezinnen met +/- 2 kinderen. De OFWTH-R kan tot 23 liter per minuut verbruiken en het patroon gaat 2 jaar lang mee. Onderhoudsarm!

 

OneFlow® OFWTH

De grote broer van de hierboven beschreven OFWTH-R: de OFWTH. Dit duurzame alternatief voor de waterontharder is vooral geschikt voor grotere gezinnen of huizen die veel verbruiken. Een voorbeeld hiervoor is een bed and breakfast. Meerdere gasten zorgen voor een groter verbruik aan water, waardoor de kans op kalkaanslag ook wordt vergroot. Niet met de OneFlow® OFWTH, voor uw eigen gezin of anderen zijn de apparaten altijd schoon en werken ze efficiënt. Ook bij de OFWTH gaat het patroon 2 jaar lang mee.

 

OneFlow® OFPSYS

De OFPSYS heeft naast de normale werking nog een additioneel voordeel: deze variant is voorzien van een koolstoffilter. Het water wordt dus gezuiverd om een onaangename smaak en geur te voorkomen. De OFPSYS is geschikt voor zowel kleine als grote gezinnen. Het patroon gaat bij deze OneFlow® zelfs 3 jaar lang mee(!), de koolstoffilter dient wel jaarlijks te worden vervangen!

 

OneFlow® OF110-1

Voor diegenen die een waterontharder kopen voor een handvol apparaten is de OF110-1 uiterst geschikt. Deze OneFlow® is geschikt om aan losse apparaten te koppelen waarvan u vindt dat ze zuiveringen nodig hebben. Het patroon van deze variant dient jaarlijks te worden vervangen.

 

Wilt u alle apparaten in een handig overzicht zien? Kies uw OneFlow® hier, u vindt op deze pagina alle praktische informatie.

Seintje

Bent u niet van het noteren? Geen zorgen, daar zorgen wij voor. Bij ons draait alles om klantgemak, van de levering tot het onderhoud. Onder andere daarom houden wij voor u bij wanneer de filters of patronen moeten worden vervangen. Zodra het tijd wordt om een filter of patroon te vervangen, krijgt u van ons een seintje. Op die manier willen we ervoor zorgen dat een waterontharder kopen geen last wordt. U moet kunnen genieten van uw aankoop en dit blijven doen, zonder zorgen te hebben over onderhoud. De OneFlow®, het duurzame alternatief voor de waterontharder kopen is ook hierom een goed idee en geweldige investering. Wij denken aan en voor u.

Ontdek welke OneFlow® bij u past

Waterontharder kopen en zelf installeren? Of laat je dit uitvoeren?

De een heeft 2 rechterhanden, de ander 2 linkerhanden. Wanneer u over eerstgenoemde beschikt is het bevestigen van een OneFlow® erg gemakkelijk. Via de installatiegids wordt u stap voor stap verteld wat u moet doen, een heus doe-het-zelf bouwpakket. Voor mensen die het of niet aandurven of liever hebben dat het zeker weten goed wordt uitgevoerd hebben we onze installateurs.

Door de jaren heen heeft Watts door heel Europa een aaneenschakeling van installateurs om zich heen verzameld. De uitkomst? Er is altijd wel een installateur die bij u in de buurt actief is. U hoeft dus niet zelf aan de gang en de wachttijden zijn daardoor vaak gering. De installateur wordt via ons systeem aan u gekoppeld en neemt direct contact met u op voor het maken van een afspraak. Nadat de monteur zijn of haar werk heeft verricht werkt de OneFlow® direct. Een waterontharder kopen was nog nooit zo gemakkelijk.

Zelf de waterontharder kopen en installeren? Dat doet u hier!

Wanneer u besluit de waterontharder te kopen wilt u deze natuurlijk gemakkelijk op kunnen halen of thuis laten bezorgen. Beide opties zijn mogelijk. Met ruim 200 verkooppunten in Nederland & België is er altijd wel een dichtbij te vinden. U stapt in de auto, koopt de OneFlow®, gaat naar huis en de installatie kan beginnen. Vaak is alles al binnen één dag geregeld, nog zo’n fijn voordeel.

Ontdek welke OneFlow® bij u past

Waterontharder kopen, ook voor de zakelijke markt.

U bent op zoek naar een alternatief voor traditionele waterontharders voor op de zaak? Of bent u eigenaar van een hotel of ander object dat gebaat is bij onthard water? Dan hebben wij goed nieuws, naast de particuliere klant kan ook de zakelijke markt bij ons terecht. Van complete installaties om meerdere kamers of ruimtes te kunnen voorzien tot een enkele OneFlow®, alles is mogelijk.

De voordelen van een OneFlow® hebben we u al verteld, maar zeker voor gasten in een hotel kan dit een pré zijn. U kunt de bezoekers op uw website op de hoogte stellen van het kwalitatieve water dat u aan kunt bieden. De gasten kunnen genieten van heerlijk drinkwater en uw concern of pand draagt bij aan een betere leefomgeving, onze apparaten zijn namelijk allemaal duurzaam en milieubewust ontwikkeld. Ook daar wordt door bezoekers en gasten steeds meer waarde aan gehecht. Door duurzame alternatieven voor de waterontharder te kopen komt u op zakelijk gebied uzelf en uw gasten tegemoet.

Alles op een rijtje:

– Een traditionele waterontharder kent vele nadelen; verbruik van spoelwater, bijvullen van zout en andere bijproducten en dus terugkerende kosten.
– De OneFlow® is duurzaam en milieubewust. Er zijn vrijwel geen bij- of navul producten nodig!
– Een plug-and-play systeem, installeren is eenvoudig!
– Liever de installatie uit laten voeren door professionals? Ook mogelijk, bij Watts zijn er tientallen aangesloten die het graag voor u uitvoeren.
– Preventie van kalkaanslag in de toekomst, uw huishoudelijke apparaten zullen goed blijven werken en ondervinden geen last van eventuele kalk.
– Zelf kopen bij aangesloten fysieke winkels en/of webwinkels.
– Een muisstil systeem waardoor u gewoon kunt doen wat u het liefste doet thuis: ontspannen.
– Wij geven u een seintje wanneer filters of patronen moeten worden vervangen!

Mocht u nog vragen hebben over de OneFlow® apparaten kunt u contact opnemen met onze klantenservice. We kijken ernaar uit u te helpen. Veelgestelde vragen vindt u in onze FAQ.

Zoals we altijd zeggen: de OneFlow® is geen waterontharder maar een duurzaam en beter alternatief. Door de werking ervaart u wél de lusten, niet de lasten. Dat is waar we voor staan.

Direct de OneFlow® als alternatief voor de waterontharder kopen? Op de speciale pagina voor verkooppunten vindt u direct een punt in de buurt. Het personeel dat ter plaatse is, is vakbekwaam en kan u met mogelijke vragen helpen. Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Op onze review pagina vindt u de ervaringen van eigenaren van de OneFlow. Ook wanneer u tevreden bent over de producten van Watts ontvangen we vanzelfsprekend graag een review!