Waterontharder prijs

De voordelen van een waterontharder zijn voor velen duidelijk. Maar die waterontharder prijs, wat zegt die nou over het apparaat? Waar moet u allemaal op letten bij de aanschaf? Er komt best wat op u af wanneer u een waterontharder, of een alternatief, aan wilt schaffen. Vaak zijn het technische producten en lang niet iedereen is even technisch. Als producent van hét alternatief voor de waterontharder vonden we het tijd voor wat uitleg.

Volgens ons kan het namelijk beter, slimmer en eenvoudiger. In dit artikel nemen we u mee in de wereld van de waterontharders, zodat u na het lezen een weloverwogen keuze kunt maken. En dat het maken van die keuze wat makkelijker wordt.

Voordelen Watts OneFlow®

Wat doet een waterontharder?

Voor we het over de waterontharder prijs hebben, is het verstandig om eerst wat uitleg te geven over de werking van een waterontharder. Waarom zou u er überhaupt een kopen? Het water in Nederland is toch drinkbaar?

Dat laatste klopt. Het water uit Nederlandse bodem bevat kalk maar wordt goed genoeg gefilterd waardoor het onschadelijk is voor het menselijk lichaam. Regenwater valt op de aarde en sijpelt de grond in. Dat water bevat nog geen kalk, de grond daarentegen wel. Wanneer het water zijn weg de grond in vindt, lost de kalk op in het regenwater. Dit water wordt vervolgens opgevangen en weer omhoog gepompt.

Dat het water kalk bevat is voor het menselijk lichaam niet zo snel schadelijk. Wist u dat het zelfs wettelijk verplicht is om drinkwater te voorzien van een kleine hoeveelheid kalk? Ons lichaam heeft het nodig om te kunnen functioneren. Voor onze apparaten is het echter minder fijn, daarover later meer.

Hard en zacht water

Misschien heeft u wel eens over de termen ‘hard water’ en ‘zacht water’ gehoord. Wanneer de concentratie kalk hoog is spreekt men van ‘hard water’. Dit wordt in Nederland uitgedrukt in Duitse graden. Vanaf 8 Duitse graden wordt het water als (middel)hard bestempeld. Alles onder de 8 Duitse graden ziet men als zacht of heel zacht water.

De hardheid van het omhoog gepompte water verschilt per omgeving. Zo komt er in het merendeel van Friesland vooral zacht water omhoog, terwijl het water in regio Rotterdam van nature vrij hard is. Daar moet dus meer gedaan worden om het water zachter te maken.

Kalk zal nooit helemaal verdwijnen uit het water. Wanneer het water geen kalk meer bevat tast het koperen leidingen aan, dat willen we natuurlijk voorkomen.

Waterontharder prijs

Zoals in iedere markt zijn er ook in de wereld van de waterontharders verschillende aanbieders. Verschillende producten, verschillende functionaliteiten, verschillende prijzen. Waar moet u nu rekening mee houden wanneer u kijkt naar de waterontharder en bijbehorende prijs? Onderstaand een lijst met punten die u mee kunt nemen in uw beoordeling. 

Energiekosten

Onderzoek of de waterontharder autonoom werkt. Een van de voordelen van een waterontharder is dat huishoudelijke apparaten minder stroom verbruiken, het zou apart zijn als uw energieverbruik alsnog stijgt door het gebruik van de waterontharder. Autonome waterontharders doen gewoon hun werk, maar dan zonder elektriciteit. Een lager energieverbruik en andere apparaten rendabeler maken, daar doet u het voor. 

Milieu

Steeds meer mensen houden zich bezig met het milieu. Naar ons idee moet een waterontharder bijdragen aan een fijnere leefomgeving voor uzelf, maar mag dit niet ten koste gaan van het milieu. Het bijvullen van zout, toevoegen van chemicaliën, bij sommige waterontharders is het noodzakelijk. Zonder die toevoegingen werken ze simpelweg niet. 

Het is slecht voor het milieu en brengt onnodig kosten met zich mee. Neem dit mee in uw zoektocht naar de ideale ontharder, vooral wanneer de waterontharder een gunstige prijs heeft. Iets met goedkoop en duurkoop.

Onderhoud en onderhoudskosten

Wordt er naast de waterontharder prijs ook iets gezegd over het onderhoud? Bij sommige aanbieders bent u namelijk verplicht een onderhoudscontract af te sluiten. De ene ontharder heeft meer onderhoud nodig dan de andere, neem het mee in uw berekening. 

Het alternatief voor de waterontharder van OneFlow® heeft niet alleen een gunstige prijs, deze is ook onderhoudsarm. En u hoeft bij ons geen onderhoudscontract af te sluiten. Wel zo prettig.

Volume 

Een ander belangrijk gegeven is de capaciteit. Bekijk goed welke waterontharder de gewenste hoeveelheid water kan zuiveren. Vaak wordt er gemeten in gezinsgrootte. Bent u met 2 personen? Dan heeft u bij de meeste aanbieders een andere ontharder nodig dan wanneer u met 5 of 6 personen in één woning leeft.

Voordelen Watts OneFlow®

De OneFlow®

Onze producten noemen we geen waterontharders, het zijn alternatieven voor de waterontharder. De apparaten zijn beter, voordeliger en werken op een duurzamere manier dan traditionele waterontharders. U kiest dus voor een alternatief voor de waterontharder met gunstige prijs. En die gunstige prijs heeft niet alleen betrekking op de aanschafprijs, ook de onderhoudskosten zijn ontzettend laag. Het is een win-winsituatie. Onderstaand verschillende voordelen van de OneFlow®:

Autonome werking

De OneFlow® apparaten werken allemaal autonoom. Zoals we in de bovenstaande opsomming al hebben benoemd is dit naar ons idee noodzakelijk om ten volste van uw nieuwe ontharder te kunnen genieten. U koopt een waterontharder, of alternatief, om op de kosten te besparen en de werking van huishoudelijke apparaten te optimaliseren. Ook hoeft u geen chemicaliën en/of zout toe te voegen.

Onze producten zijn niet alleen goed voor uw apparaten en gezondheid, ze zijn ook goed voor het milieu. Voor we het vergeten te melden: er wordt niet gespoeld. Hierdoor ontstaat er geen afvalwater.

Compact design

De OneFlow® apparaten zijn stuk voor stuk zo compact mogelijk gemaakt. Bij Watts zijn we van mening dat een apparaat niet meer ruimte in beslag hoeft te nemen dan noodzakelijk is. Zo compact mogelijk, zonder dat dit ten koste gaat van de werking. Door het apparaat strategisch te plaatsen, weten we zeker dat al het water wordt gezuiverd.

Watts OneFlow® apparaten

Ongewijzigde waterkwaliteit

Wettelijk gezien moet er kalk aanwezig zijn in het Nederlandse drinkwater. Het OneFlow® apparaat is uniek door haar werking. Het verwijdert geen mineralen maar zet deze om in onschadelijke kristallen. Hierdoor worden de mineralen die goed zijn voor de gezondheid behouden en blijft de kwaliteit van het water ongewijzigd.

Poetsen gaat wat eenvoudiger

De keuken, badkamer, verchroomde en roestvrijstalen producten worden een stuk sneller schoon met zachter water. Minder hard hoeven schrobben, minder hoeven ploeteren op zondagochtend en vooral meer genieten. Dat is wat u wilt.

Huishoudelijke apparaten

Het opzoeken van de waterontharder prijs doet u niet voor niets. Naast bovengenoemde voordelen kent het installeren van een ontharder nog een groot voordeel. Het voorkomt kalkaanslag en verbetert daarmee de werking van huishoudelijke apparaten. 

Wanneer er apparaten worden geteisterd door kalkaanslag wordt de werking ook belemmerd. Het apparaat moet meer moeite verzetten om tot hetzelfde eindresultaat te komen. Een douchekop met kalkaanslag verbruikt meer energie om dezelfde hoeveelheid water naar buiten te pompen als een douchekop zonder kalkaanslag. Meer energie verzetten betekent meer energie verbruiken, dit resulteert uiteindelijk in een hogere energierekening. 

We zijn er inmiddels wel achter gekomen dat de prijzen voor huisvesting kunnen schommelen. De gasprijs steeg in 2021 exponentieel hard. Kies mede daarom voor een waterontharder en bespaar op de energierekening.

Langere levensduur

Goedkoop is duurkoop, ook wanneer u op zoek bent naar een waterontharder en de bijbehorende prijs. Wanneer u huishoudelijke apparaten koopt, denk bijvoorbeeld aan een strijkijzer of nieuwe douche, wilt u daar zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het zijn investeringen die we niet iedere maand doen en willen doen. Met ons alternatief voor de waterontharder, de OneFlow®, verlengen we de levensduur van huishoudelijke apparaten. Deze worden in mindere mate aangetast en kunnen dus langer mee.

Niet alleen aan de buitenzijde wordt kalkaanslag voorkomen, ook aan de binnenzijde van de leidingen. Kiest u voor een OneFlow®? Dan verdient u deze geheid binnen enkele jaren terug. Minder herhalingsaankopen, minder energiekosten en een autonoom systeem, wat wilt u nog meer.

Installeren van de OneFlow®

Laat u uzelf tegenhouden omdat de OneFlow® een technisch product betreft? Nergens voor nodig. We begrijpen dat het installeren misschien niet uw ding is, het blijft een technisch product en niet iedereen beschikt over technisch inzicht. 

Even tussendoor: wilt u de installatie wél zelf uitvoeren? Top! Klik hier om naar onze installatie video te gaan. 

Voor diegenen die er weinig in zien om de OneFlow® zelf te installeren hebben we goed nieuws. De afgelopen jaren hebben we een betrouwbaar netwerk op weten te bouwen. Door het hele land hebben erkende installateurs zich aangesloten, zij staan klaar om de installatie voor u uit te voeren. Kijk bij installateurs, voer uw woonplaats in en zie welke installateur zich het meest dichtbij bevindt.

Direct een OneFlow® aanschaffen!

Bent u er na het lezen van dit artikel ook van overtuigd dat u een OneFlow® nodig heeft? Begrijpen we, duizenden mensen gingen u al voor. Het bestellen kan eenvoudig op aangesloten webshops of bij een van onze doe-het-zelf partners. De waterontharder prijs verdient u, wanneer u voor een OneFlow® kiest, hoe dan ook terug. 

Na het lezen van dit artikel nog vragen? We hebben antwoord gegeven op veelgestelde vragen. Klik hier om deze antwoorden te bekijken.

Heeft u na het lezen van de FAQ’s nog vragen? Neem dan contact op met een van onze installatiepartners. Zij hebben de technische kennis om al uw vragen te beantwoorden, een afspraak inplannen is ook direct mogelijk.

Verkooppunten