Waterontharder vergelijken

Een waterontharder aanschaffen doet u als het goed is maar één keer. In de oriënterende fase wilt u verschillende waterontharders vergelijken. Bij Watts zijn we voor u op onderzoek uitgegaan. We hebben alle relevante informatie in een artikel verwerkt. Na het lezen van dit artikel weet u waar u op moet letten, hoe u een waterontharder kunt vergelijken en welke het beste bij uw situatie past. Een waterontharder is een investering, wij zorgen ervoor dat u de juiste investering maakt. 

Waterontharders zijn er in verschillende vormen en maten. De prijzen variëren vaak van enkele tientjes tot duizenden euro’s. Door goed te vergelijken bespaart u een hoop en wordt uw woning binnen afzienbare tijd weer kalkvrij.

Watts OneFlow®

Waterontharder vergelijken

Tijd om verschillende waterontharders te vergelijken. Het onderstaande gedeelte van het artikel is opgedeeld in verschillende fasen. We hebben het over de verschillende systemen, werking en onderhoudskosten. Allemaal factoren die meespelen tijdens het vergelijken van de waterontharder.

Verschillende systemen

In de wereld van de waterontharder kennen we verschillende systemen. Calcium en magnesium, dit zijn mineralen welke kalk veroorzaken, hechten vaak aan elkaar. Om dit te stoppen kan men kiezen uit verschillende systemen. Allereerst de waterontharder magneet.

Waterontharder magneet

Een speciaal ontworpen magneet zorgt er in tegenstelling tot sommige waterontharders ook voor dat calcium en magnesium niet aan elkaar hechten. De magneet wordt op de leiding geïnstalleerd, het water wordt dus niet letterlijk onthard. Er wordt alleen een proces onderbroken en voorkomen dat voor hard(er) water zorgt. Hierdoor blijft het water zacht. De elementen slaan minder snel neer en dat voorkomt kalkaanslag. Het werkt wel wat minder goed dan een daadwerkelijke waterontharder, maar is erg voordelig in aanschaf. Voor een paar tientjes heeft u al een magneet die op de leiding aangesloten kan worden.

Waterontharder met zout

Een andere mogelijkheid is een waterontharder aanschaffen die gebruikmaakt van zoutoplossing. In deze ontharders worden twee cilinders geplaatst. De ene cilinder bevat kunstharskorrels, de andere regeneratiezout. Vervolgens stelt u als eigenaar zelf in hoe hard of zacht het water moet zijn. Het natrium en de harskorrels zorgen ervoor dat elementen die voor hard water zorgen naar het riool stromen, het zachte water blijft over en komt in de leidingen terecht.

Waterontharder met filter

Naast de waterontharder met zout is er nog een andere optie. De waterontharder met filter. Wanneer we deze waterontharder vergelijken met andere soorten valt ons één ding op: deze maakt geen gebruik van zout en andere chemicaliën. Dat is beter voor het milieu. De filters filteren kalk, virussen en bacteriën uit het water. Daardoor is het water een stuk gezonder voor uzelf, medebewoners en bijvoorbeeld huisdieren. U kunt hen met een gerust hart voorzien van een lekkere bak water. De waterontharders met filters bestaan in de meeste gevallen uit drie filters. Deze moeten om de zes à zeven maanden vervangen worden. Houd hier rekening mee wanneer u een waterontharder gaat vergelijken. Een nieuwe filter kost iedere keer weer geld.

De OneFlow®

Hét alternatief voor de waterontharder. De OneFlow® van Watts. Geen waterontharder maar een systeem dat calcium en magnesium omzet in onschadelijke kristallen. Hierdoor wordt het water zacht, lopen uw huishoudelijke apparaten geen gevaar meer en zal de energierekening na verloop van tijd lager uitvallen. De werking is anders dan bij de eerdergenoemde mogelijkheden. De OneFlow® werkt volledig autonoom. Er zijn geen chemicaliën nodig, men hoeft geen zout aan te vullen en het apparaat verbruikt geen elektriciteit. Wanneer u op zoek bent naar een oplossing om de kwaliteit van het water te verbeteren zonder dat dit schadelijk is voor het milieu, heeft u een OneFlow® apparaat nodig. Over de voordelen later meer.

Verkooppunten Watts OneFlow®

De prijzen van waterontharders vergelijken

Inmiddels weten we welke verschillende waterontharders er beschikbaar zijn. De meeste mensen kiezen voor een waterontharder om twee redenen. Zij willen ten eerste kalkaanslag voorkomen, ten tweede wil men besparen op de energierekening. Wanneer er iedere maand €10,- of meer wordt bespaard, verdient u de waterontharder na enige tijd terug. Een echte investering dus.

Aan welke terugverdientijd we moeten denken hangt af van de aanschafprijs, het waterverbruik binnen het gezin en de onderhoudskosten. Onderstaand vindt u een overzicht waardoor de prijs van waterontharders vergelijken net wat eenvoudiger wordt.

Magnetische waterontharder vanaf €30,-
Elektronische waterontharder (zout) vanaf €900,-
Mechanische waterontharder (zout) vanaf €700,-
Zout €25,- per 50 kg
Onderhoudscontract (verschilt per aanbieder) €100,- per jaar
Installatiekosten €200,-
Watts OneFlow® vanaf €500,-

Onderhoudscontracten

Zoals u kunt zien, kunnen onderhoudscontracten het terugverdienen van uw investering onmogelijk maken. Er wordt dan iedere maand te weinig bespaard om de kosten van het jaarlijkse onderhoudscontract te dekken. Daar hoeft u zich bij de aankoop van een OneFlow® geen zorgen over te maken. Bij Watts wordt er namelijk niet gewerkt met onderhoudscontracten. Het enige wat u hoeft te doen is het patroon om de twee of drie jaar te vervangen, verder is het genieten geblazen.

AWaarvan u kunt genieten? Dat leest u in het onderstaande gedeelte.

Voordelen OneFlow® systemen

Het opzoeken van de waterontharder prijs doet u niet voor niets. Naast bovengenoemde voordelen kent het installeren van een ontharder nog een groot voordeel. Het voorkomt kalkaanslag en verbetert daarmee de werking van huishoudelijke apparaten. 

Wanneer er apparaten worden geteisterd door kalkaanslag wordt de werking ook belemmerd. Het apparaat moet meer moeite verzetten om tot hetzelfde eindresultaat te komen. Een douchekop met kalkaanslag verbruikt meer energie om dezelfde hoeveelheid water naar buiten te pompen als een douchekop zonder kalkaanslag. Meer energie verzetten betekent meer energie verbruiken, dit resulteert uiteindelijk in een hogere energierekening. 

We zijn er inmiddels wel achter gekomen dat de prijzen voor huisvesting kunnen schommelen. De gasprijs steeg in 2021 exponentieel hard. Kies mede daarom voor een waterontharder en bespaar op de energierekening.

Bestaande kalk wordt verwijderd

Soms ondervinden we pas problemen wanneer het eigenlijk al te laat is. Denk aan het lampje van de olie in de auto. Zodra die gaat branden, is het eigenlijk al te laat. Zo ook bij het constateren van kalkaanslag. De zichtbare kalkaanslag op huishoudelijke apparaten is namelijk onhygiënisch, maar in de leidingen is er dan al langer kalkaanslag aanwezig. Gelukkig hebben we goed nieuws. Na het aanschaffen en installeren van uw nieuwe OneFlow® wordt bestaande kalk ook verwijderd. Zowel in de leidingen als op huishoudelijke apparaten. Alles wordt weer schoon, werkt als nooit tevoren en is weer hygiënisch. Dat is een groot voordeel. Dat is wat de OneFlow® voor u kan regelen. U hoeft ook niet aan de haal met chemische producten die kalkaanslag verwijderen. Een stuk beter voor de natuur.

Waterontharder-alternatief

Geen afvalwater

Afvalwater is een groot probleem in Nederland. We douchen met gemak een half uur en er wordt van alles schoongemaakt met water. Er wordt ongelooflijk veel water verbruikt. En weggespoeld. Bij Watts vinden we dat zonde. Om die reden zijn we tijdens de ontwikkelingsfase goed gaan kijken naar mogelijkheden om dit tegen te gaan. De OneFlow® apparaten werken allemaal autonoom en maken geen gebruik van spoelwater. Hierdoor gaat er geen onnodig water verloren en bent u als gebruiker milieubewust bezig.

Waterkwaliteit als nooit tevoren

In Nederland mogen we onze handen dichtknijpen wat betreft de waterkwaliteit. Er zijn verschillende instanties dag en nacht bezig met het zuiveren en verzachten van ons water. Dat doen zij goed. Volgens ons kan het echter nog beter. Door een waterontharder te vergelijken, en vervolgens voor de beste optie te gaan, weet u zeker dat u geen risico loopt wat betreft kalkaanslag.

De levensduur van huishoudelijke apparaten wordt door het installeren van een OneFlow® systeem ook verlengd. De hitte die afkomstig is van apparaten kan door kalkvorming minder goed worden afgevoerd. Hierdoor gaan slangen en dergelijke sneller kapot. Door kalkaanslag te voorkomen, voorkomen we ook defecten aan apparaten. De huishoudelijke apparaten werken dus niet alleen efficiënter, deze gaan ook langer mee.

Schoonmaken wordt eenvoudig

Wist u dat het schoonmaken van de badkamer, keuken, verchroomde en roestvrijstalen producten eenvoudiger wordt wanneer u dat met zacht water doet? Doordat het water vrij is van magnesium en calcium is alles net wat sneller schoon. Die zaterdagochtenden dat u urenlang aan het schrobben was in de badkamer, die behoren tot het verleden.

drinkwater-kwaliteit-verbeteren-OneFlow

Geen zout of toegevoegde chemicaliën

Het toevoegen van bijproducten als zout en chemicaliën heeft verschillende nadelen. Ten eerste de kosten. Iedere keer wanneer er iets bijgevuld moet worden, bent u daar geld aan kwijt. Een zak zout kost al snel €25,-. Daarnaast is het toevoegen van zout niet goed voor het milieu en de landbouw. Het zout dat door andere waterontharders wordt toegevoegd aan het water komt uiteindelijk in het milieu terecht. Het oppervlaktewater wordt vervolgens door boeren gebruikt om het land te besproeien. Gewas kan minder goed tegen zout water waardoor de kwaliteit van de producten ook minder goed zal zijn. In de Verenigde Staten hebben verschillende steden het gebruiken van waterontharders met zout om die reden verboden. Dat kan in Nederland ook zomaar gebeuren, alleen daarom al kiest u voor een OneFlow®. Beter voor het milieu, u bent jaarlijks minder geld kwijt en het scheelt een hoop tijd. Daarnaast loopt u niet het risico dat de waterontharder wordt verboden. Wat wilt u nog meer?

Compactheid

Een apparaat dat in ieder huis of appartement geplaatst kon worden, dat was de uitgangspositie toen de OneFlow® werd ontworpen. Dat is ons gelukt. Het apparaat is door zijn compactheid in werkelijk iedere woning te plaatsen. Hij is zowel staand als liggend te installeren, klaar voor iedere kast of opbergruimte.  Het wordt aangeraden waterontharders, dus ook ons alternatief voor de waterontharder, op een plek te plaatsen die u makkelijk kunt bereiken. Dit om het vervangen van patronen net wat eenvoudiger te maken.

OneFlow® anti-limescale system
Voordelen Watts OneFlow®

Uw nieuwe OneFlow®

Om het eenvoudig te maken vindt u onderstaand een overzicht van onze systemen. Er staat bij welk apparaat voor welke gezinssamenstelling geschikt is en om de hoeveel jaar het patroon vervangen dient te worden. Hoe meer er verbruikt wordt, hoe hoger de aanschafprijs normaliter zal zijn.

Heeft u op dit moment last van onaangename geuren of proeft u een nare smaak wanneer u water drinkt? Dan is het, ongeacht uw gezinsgrootte, verstandig om voor de OFPSYS te gaan. Deze is voorzien van een koolstoffilter die geuren en smaak zuivert. 

  • De OneFlow® OFWTH-R is geschikt voor kleine tot middelgrote gezinnen. Het patroon is twee jaar houdbaar.
  • De OneFlow® OFWTH is geschikt voor grote gezinnen of gezinnen die veel water verbruiken. Het patroon is twee jaar houdbaar. 
  • De OneFlow® OFPSYS is geschikt voor kleine en grote gezinnen. Het product is voorzien van een koolstoffilter om het water te zuiveren van eventuele onaangename geur en/of smaak. Het patroon is drie jaar houdbaar. De filter dient jaarlijks vervangen te worden.
  • De OneFlow® OF110-1 is geschikt voor losse apparaten. Ideaal wanneer u een ander OneFlow® model in huis heeft en op vakantie ook wilt genieten van gezond water zonder kalk. Het patroon is één jaar houdbaar.

Conclusie

De wereld van waterontharders is de laatste jaren in beweging. De vraag naar ontharders stijgt, het aanbod daardoor ook. U heeft er verstandig aan gedaan de waterontharder te vergelijken. Naar aanleiding van dit artikel is het eenvoudig een conclusie te trekken. Op alle fronten komen de OneFlow® apparaten beter uit de bus. Ze zijn energiezuiniger, beter voor het milieu, voordeliger in aanschaf én onderhoudsarmer. 

Heeft u vragen over onze producten? Kijk dan eens naar de veelgestelde vragen.

Direct een OneFlow® bestellen? Dat kan via aangesloten webshops of doe-het-zelf zaken. En het installeren? Ook dat kunnen we voor u regelen. Met tientallen aangesloten installateurs is er altijd een professional in de buurt te vinden die u verder kan helpen. Zij zijn gespecialiseerd in het installeren van onze producten. U kunt hen ook inzetten voor het verwisselen van patronen.

Verkooppunten