Waterontharder zonder zout

Met de huidige klimaatveranderingen en de stijgende vraag naar waterontharders is er ook steeds meer vraag naar een waterontharder zonder zout. Deze zijn namelijk beter voor het milieu, makkelijker te installeren en onderhoudsvriendelijker. Op deze pagina leest u alle benodigde informatie omtrent de waterontharder zonder zout. 

Waar moet u op letten wanneer u een waterontharder of alternatief van de waterontharder aanschaft? Hoe zit het met de onderhoudskosten? Wat levert een waterontharder zonder zout op? U leest het in dit artikel.

Watts OneFlow®

Waarom een waterontharder zonder zout?

Voor we het over de waterontharder zonder zout hebben, willen we het even over de waterontharder zelf hebben. Waarom zou u überhaupt voor een waterontharder kiezen? Het water in de Nederlandse leidingen wordt gezuiverd door verschillende instanties. Deze zorgen ervoor dat het harde water wordt verzacht. Het water wordt drinkbaar, gezonder en minder schadelijk voor huishoudelijke apparaten.

De boosdoener is en blijft de kalk. Kalk wordt door de natuur toegevoegd. Regendruppels komen op de aarde terecht en sijpelen de grond in. Op dat moment is het water vrij van kalk. Doordat het water door de grond gaat, en de grond kalk bevat, wordt dit aan het water toegevoegd. Dit doet de natuur dus helemaal zelf.

Kalk in het water zorgt uiteindelijk voor de welbekende kalkaanslag. En dat willen we voorkomen. Dat doet u door een waterontharder, waterontharder zonder zout of alternatief voor de waterontharder te plaatsen. Over dat alternatief vertellen we u later meer.

Zout is slecht voor het milieu en de landbouw

Om die kalkaanslag te voorkomen en te genieten van andere voordelen wordt er door velen een waterontharder geplaatst. En dan het liefst een die geen gebruikmaakt van zout. Zout voor waterontharders is namelijk slecht voor het milieu en de landbouw. Wist u dat verschillende steden in de Verenigde Staten waterontharders die zout nodig hebben zelfs verbieden?

Traditionele waterontharders regenereren met grote hoeveelheden zoutoplossing van een hoge concentratie. Dit betekent dat een groot deel van deze zoutoplossing in het riool terechtkomt. In de Verenigde Staten kunnen de waterzuiveringsinstallaties dit niet efficiënt behandelen waardoor het zoute water ook in oppervlaktewater terechtkomt. Aangezien het aantal huishoudens dat in Nederland en België gebruikmaakt van een waterontharder al jaren stijgt, is de kans aannemelijk dat hier hetzelfde zal gebeuren. Vergelijkbare maatregelen sluiten we niet uit. 

In de landbouwsector wordt er veel oppervlaktewater gebruikt voor het bewateren van gewassen. En zout water is op haar beurt weer schadelijk voor deze gewassen. Deze groeien minder goed, worden afgekeurd of zijn ongezond voor mens en dier. Om die reden kiest u voor een alternatief voor de waterontharder zonder zout.

Een waterontharder zonder zout is onderhoudsarmer

Een waterontharder moet onderhouden worden. En wanneer u voor een variant kiest welke zout nodig heeft om haar werk uit te kunnen voeren, dan moet u deze bevoorraden. Zonder zout geen onschadelijk water. Alleen daarom al kiest u voor een waterontharder zonder zout. De OneFlow® van Watts werkt volledig autonoom. Geen zout, chemicaliën en andere producten bij moeten vullen. Installeren en genieten van de voordelen.

Werking OneFlow® alternatief voor de waterontharder zonder zout

We hebben al een aantal keren het ‘alternatief voor de waterontharder’ genoemd. Dat is hoe wij onze OneFlow® apparaten namelijk noemen. Het zijn geen traditionele waterontharders, het zijn alternatieven. Ze zijn moderner en werken op een andere manier. Het einddoel blijft hetzelfde: het water onschadelijk maken voor huishoudelijke apparaten en gezinsleden.

Werking normale waterontharder

Normale waterontharders werken als een soort filter. Calcium en magnesium worden uit het water gezuiverd. In veel gevallen maken waterontharders gebruik van een met natrium geladen harskern. Kleine harsbolletjes binden zich dan aan de eerdergenoemde mineralen en staan het natrium af. Na verloop van tijd zullen de harsbolletjes verzadigen en moet de ontharder gespoeld worden. En daar heeft u onthardingszout voor nodig.

Werking OneFlow®

Dan ons alternatief voor de waterontharder. Een systeem dat volledig autonoom werkt. Het systeem detecteert mineralen als calcium en magnesium, maar werkt zonder harsbolletjes. De mineralen worden door het systeem omgezet in onschadelijke kristallen. De kalk wordt dus niet verwijderd, maar onschadelijk gemaakt. En dat is een stuk beter.

De OneFlow® wordt door uzelf of een professional op een strategische plek in de woning geplaatst. Hierdoor wordt iedere druppel water verzacht voor het door huishoudelijke apparaten wordt gebruikt. De installatie is vaak al binnen één uur voltooid. 

Er is geen elektriciteit nodig, ons alternatief voor de waterontharder werkt volledig autonoom. Een milieubewuste oplossing die ervoor zorgt dat uw apparaten langer meegaan en hij maakt uw water nóg lekkerder. De voordelen van onze apparaten? Die leest u in het onderstaande overzicht.

Voordelen OneFlow®

De OneFlow® zet mineralen dus om in onschadelijke kristallen. De kwaliteit van het water wordt niet alleen behouden, het heeft meer voordelen. Tijd om het daar even over te hebben, want waarom kiest u voor een waterontharder zonder zout?

Voordelen Watts OneFlow®

Ongewijzigde waterkwaliteit

Na een lange dag hard werken even tot rust komen in bad. Tot uw grote schrik merkt u op dat uw huid niet goed reageert op het water. Dat is geen uitzondering wanneer uw woning (nog) niet is voorzien van een waterontharder. Een van de nadelen van hard water is dat het niet goed is voor uw huid. En uw huid krijgt het al zo zwaar te verduren. Het wordt de hele dag blootgesteld aan stoffen en de weersomstandigheden in het noorden van Europa zijn ook niet al te best. Een zachte huid die optimaal kan herstellen is wat u wilt. Zacht water maakt dat mogelijk. De zuurgraad, ook wel pH-waarde genoemd, blijft bij het gebruik van zacht water optimaal. Het is wel belangrijk dat u natuurlijke douche- en badproducten gebruikt om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen. Wist u dat zacht water vaak ook lekkerder is? Mensen die graag water drinken of ’s avonds op de bank plaatsnemen met een kop thee zullen verschil merken na het plaatsen van een waterontharder. Het water smaakt net wat anders en beter. U wilt niets anders meer nadat de OneFlow® is geplaatst!

Het huis eenvoudiger schoonhouden

U heeft net gelezen dat zacht water beter is voor uw huid en beter smaakt. Naast uw huid wilt u de badkamer, vloer en andere objecten in huis natuurlijk ook schoonhouden. Met zacht water wordt het schoonmaken van huishoudelijke apparaten en verchroomde en roestvrijstalen producten nog eenvoudiger. Sneller klaar op de wekelijkse of tweewekelijkse poetsdag, minder stressen om vlekken en een frisse woning. Zacht water maakt het mogelijk. Dat is een van de redenen waarom men kiest voor een waterontharder zonder zout.

Geen hogere energiekosten

In 2021 stegen de gas- en energieprijzen exponentieel. U kiest voor een waterontharder zonder zout omdat het een milieubewust product is. Meer energie verbruiken zou dan een no-go zijn. Hét alternatief voor de waterontharder van Watts werkt volledig autonoom. Geen zout, geen chemicaliën en hij heeft geen elektriciteit nodig om zijn werk te doen. Ideaal. De energierekening valt in vrijwel alle gevallen lager uit, daar hebben we het later in dit artikel over.

Onderhoudsarm

Omdat het systeem niet voorzien hoeft te worden van bijproducten is het uiterst onderhoudsarm. Het enige wat u hoeft te doen is het patroon om de twee of drie jaar vervangen. Het vervangen van dat patroon kost u een aantal minuten van uw tijd, het patroon zelf kan via het internet besteld worden. Ook kan een aangesloten professional het voor u bestellen en aansluiten. We hebben door heel Nederland een aantal aangesloten partners.

Compactheid

Of u nu in een groot of klein huis woont, de OneFlow® is er voor iedereen. Op basis van het aantal gezinsleden en verbruik kiest u een systeem dat geschikt is. De OneFlow® past door zijn formaat in iedere kast. Het apparaat kan liggend of staand gemonteerd worden, net wat makkelijker is. Houd bij de installatie altijd rekening met de bereikbaarheid. Het patroon moet om de zoveel tijd vervangen worden, dat wordt net wat eenvoudiger wanneer het apparaat eenvoudig te bereiken is.

Geen afvalwater

Omdat het systeem autonoom werkt, heeft het ook geen spoelwater nodig. In Nederland wordt er ontzettend veel onnodig water verbruikt. We douchen eigenlijk te lang, we gebruiken overal water voor en houden er niet zo snel rekening mee. Wie voor het alternatief voor de waterontharder zonder zout van Watts kiest, draagt daar niet aan bij.

Een lagere energierekening door de OneFlow®

Het grootste voordeel zit ‘m in het voorkomen van kalkaanslag bij huishoudelijke apparaten. Iedereen kent kalkaanslag en heeft er wel eens mee te maken gehad in zijn of haar leven. De douchekop, kraan, strijkijzer, u noemt het maar en er kan kalkaanslag vormen. Het ziet er onsmakelijk uit en belemmert de werking. En waar een apparaat meer werk moet verzetten voor hetzelfde eindresultaat, daar wordt meer energie verbruikt. En meer energie verbruiken, dat kost meer geld. Een hogere energierekening aan het einde van de maand en huishoudelijke apparaten die niet goed werken. Daar moet wat aan gedaan worden.

Door ons alternatief voor de waterontharder zonder zout te plaatsen, de OneFlow®, wordt het water onschadelijk gemaakt voor huishoudelijke apparaten. Het water is vrij van kalk en zal dus geen kalkaanslag meer vormen. Daarnaast werken huishoudelijke apparaten beter wanneer deze voorzien worden van zacht water. Het scheelt ergernis in de toekomst, houdt apparaten schoon en is beter voor uw eigen gezondheid. Het verwijderen van kalkaanslag doet u in de meeste gevallen met producten die niet goed zijn voor het milieu. Voorkomen is beter dan genezen. 

Let op: bij Watts kunnen we niet garanderen dat de waterontharder zonder zout huidige kalkaanslag zal verwijderen. U kunt daar andere producten voor vinden of het de eerste periode aankijken.

Minder snel last van defecte apparaten

Apparaten zullen minder snel defect raken wanneer u voor een waterontharder zonder zout kiest. Het metaal in cv-ketels, radiatoren, waterleidingen en witgoed wordt door kalkaanslag geïsoleerd. De hitte kan daardoor niet meer efficiënt afgestaan worden en het metaal zal na verloop van tijd kapotgaan. Wie een OneFlow® plaatst, zal ook hier geen last van hebben.

Welke OneFlow® bij u past

Welke OneFlow® bij u en uw gezin past, hangt af van de gezinssamenstelling. Een gezin met vier kinderen verbruikt normaliter meer dan twee personen. Om die reden hebben we verschillende oplossingen bedacht voor verschillende gezinssamenstellingen. Ook voor klanten die al profiteren van de voordelen en met een camper of caravan op vakantie gaan, hebben we een oplossing. Met de OF110-1 kunt u ook buiten de deur namelijk genieten van de geweldige waterkwaliteit die wij u bieden.

  • De OneFlow® OFWTH-R is geschikt voor kleine tot middelgrote gezinnen. Het patroon is twee jaar houdbaar.
  • De OneFlow® OFWTH is geschikt voor grote gezinnen of gezinnen die veel water verbruiken. Het patroon is twee jaar houdbaar. 
  • De OneFlow® OFPSYS is geschikt voor kleine en grote gezinnen. Het product is voorzien van een koolstoffilter om het water te zuiveren van een eventuele onaangename geur en/of smaak. Het patroon is drie jaar houdbaar. De filter dient jaarlijks vervangen te worden.
  • De OneFlow® OF110-1 is geschikt voor losse apparaten. Ideaal wanneer u een ander OneFlow® model in huis heeft en op vakantie ook wilt genieten van gezond water zonder kalk. Het patroon is één jaar houdbaar.

Installatie en aankoop OneFlow®

Bent u er na het lezen van dit artikel ook over uit dat u een waterontharder zonder zout nodig heeft? En dat de OneFlow® de beste keuze is? Dat begrijpen we. Onze systemen bieden ongelooflijk veel voordelen, zijn onderhoudsarm en eenvoudig te installeren. U koopt een OneFlow® bij de aangesloten doe-het-zelf zaken of webshops

Voor iedereen die niet beschikt over twee rechterhanden hebben we een netwerk aan installateurs klaarstaan. Door heel Nederland zijn er installateurs te vinden die het systeem bij u thuis kunnen installeren. Zij kunnen de patronen na verloop van tijd ook voor u vervangen. Kijk op onze website (installateurs), voer uw postcode of woonplaats in en neem contact op met de installateur.

Verkooppunten