Waterontharder

Het koffiezetapparaat, de waterkoker en de vaatwasser. Ze kunnen allemaal een verminderde werking krijgen door kalkaanslag. Dat is natuurlijk heel vervelend. Deze kalkaanslag wordt veroorzaakt door hard water, oftewel water met kalk. Ook de kalkaanslag die u ziet rondom kranen en op tegels in de badkamer wordt veroorzaakt door hard water. Het is lastig om deze kalkaanslag weg te krijgen en het kan ook heel wat schade aanrichten. 

Dus bent u klaar met harde kalkaanslag en alle problemen die kalk kan veroorzaken? Dan is een waterontharder (of waterverzachter) wellicht iets voor u. Met een waterontharder, of een effectief alternatief hiervan, is hardnekkige kalkaanslag verleden tijd. U voorkomt niet alleen kalkaanslag, maar verlengt ook nog eens de levensduur van uw huishoudelijke apparatuur en uw CV ketel. Ook is het veel beter voor uw huid als u in huis zacht water heeft. 

In dit artikel leest u meer over de werking van traditionele waterontharders en de werking van de OneFlow®, ons alternatief hiervoor. U leest alles over het onderhoud, kostenplaatje en de plaatsing van een apparaat. Zo kunt u zelf een keuze maken wat bij uw gezinssituatie en gebruik past. Eén ding is alvast zeker: met een waterontharder wordt uw leven een stuk makkelijker en gaan uw huishoudelijke apparaten langer mee.

Hoe werkt een waterontharder?

Waterontharders zijn er in verschillende soorten en maten. Ieder met een eigen manier van werken. Wel hebben ze allemaal hetzelfde doel: het omzetten van hard water in zacht water. Dit om kalkaanslag te voorkomen en de levensduur van huishoudelijke apparaten te verlengen. We bespreken de meest gebruikte systemen.

Waterontharder op basis van zout

Veruit de meeste waterontharders werken op basis van regeneratiezout. Deze systemen werken met twee cilinders. Hard water wordt door de eerste cilinder heen geleid waar kunstharskorrels inzitten. De calcium en magnesium mineralen worden door middel van deze kunstharskorrels uit het water gefilterd. Nadat deze zijn onttrokken, wordt er natrium toegevoegd. In de tweede cilinder bevindt zich het regeneratiezout, waarmee de kunstharskorrels worden gespoeld zodra deze verzadigd zijn. Het water dat vol zit met calcium en magnesium wordt afgevoerd naar het riool. Het schone en ontkalkte water kan doorstromen naar de leidingen in huis.

De waterontharders op basis van zout werken goed, maar hebben ook veel nadelen. Ze zijn vaak prijzig en vergen ook periodiek onderhoud. Zowel de kunstharskorrels als het regeneratiezout moeten regelmatig worden aangevuld. Dat is natuurlijk niet ideaal. Als u dit vergeet aan te vullen of er geen tijd voor hebt, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat, dan werkt de waterontharder op basis van zout dus ook niet meer naar behoren. Ook is dit systeem niet milieuvriendelijk, omdat het water met bijproducten wordt afgevoerd naar het riool. Zo kunnen er schadelijke stoffen in het rioolwater terechtkomen.

Waterontharder met filter

U kunt ook kiezen voor een waterontharder met filter, die calcium uit het water kan filteren. Dit systeem werkt door middel van watertonnen. Hoewel dit systeem prima werkt, kan het nooit alle kalk uit het water verwijderen. Hierdoor kunt u altijd last blijven houden van kalkaanslag en is er geen garantie dat al het water in uw huis is omgezet naar 100% zacht water.

Daarnaast heeft deze waterontharder nog wat nadelen. Het systeem is qua aanschafprijs vrij goedkoop, maar prijzig qua onderhoud. De filter dient namelijk jaarlijks vervangen te worden. Vaak is deze filter erg duur.

Magnetische waterontharder

Deze magnetische variant wordt, in tegenstelling tot bovenstaande waterontharders, op de leidingen geplaatst. De mineralen kunnen niet aan elkaar hechten door de magneten. Hierdoor zou de kalk dus niet eens in het water terechtkomen. Het klinkt ideaal, er is echter een groot probleem met deze magnetische waterontharder: de effectiviteit hiervan is niet bewezen. Er is dus geen garantie dat dit systeem ook daadwerkelijk het probleem oplost en ervoor kan zorgen dat u zacht water heeft in uw huis.

Waterontharder alternatief

De waterontharders die tot nu toe zijn besproken, werken door middel van bijproducten of er is nog geen bewijs dat het daadwerkelijk effectief is. De waterontharder op basis van zout heeft regeneratiezout nodig om te werken en de waterontharder met filter heeft een filter nodig die jaarlijks vervangen dient te worden. Dit kan allebei vrij prijzig en onhandig zijn. Daarnaast is de effectiviteit van de magnetische waterontharder niet bewezen. Er zitten dus zeker nadelen aan de eerder besproken systemen. Het moeten onderhouden van een systeem en het gebruik van bijproducten is namelijk niet fijn. Daarnaast is het gebruik van bijproducten ook milieuonvriendelijk, omdat de producten die gebruikt worden in het rioolwater terechtkomen. 

Gelukkig is er een alternatief voor de traditionele waterontharder: de Watts OneFlow®! Een effectief systeem dat afrekent met hardnekkige kalkaanslag en de levensduur van uw huishoudelijke apparaten kan verlengen. Het systeem is efficiënt, gebruikt geen elektriciteit, heeft geen zout of andere bijproducten nodig en is bovendien onderhoudsarm. Benieuwd hoe dit alternatief voor een waterontharder precies werkt en wat de voordelen zijn van de OneFlow®? Wij vertellen het u graag. 

Kies uw OneFlow®

De OneFlow® van Watts

De OneFlow® is hét alternatief voor de waterontharder. Op een slimme en efficiënte manier het water ontdoen van schadelijke mineralen, dat is waar de OneFlow® voor kan zorgen. Zonder onderhoud, zonder bijproducten. Zo lopen uw huishoudelijke apparaten als de vaatwasser en waterkoker geen risico als u van huis bent. Ook zult u geen kalkaanslag meer vinden in de buurt van kranen. Dit alles dankzij de slimme technologie van Watts.

De werking van OneFlow®

DHierboven hebben we de werking van verschillende soorten traditionele waterontharders besproken. De Watts OneFlow® lijkt in niets op deze traditionele waterontharders. De OneFlow® is een een autonoom en duurzaam product dat werkt zonder stroom en bijproducten. Er zijn dus geen chemicaliën nodig. Er is ook geen regeneratiezout nodig, waardoor er geen schadelijke stoffen in het riool terechtkomen. Dat maakt de OneFlow® een milieuvriendelijk product.

Dus hoe werkt de OneFlow® dan precies? Dat is waarschijnlijk wat u zich ondertussen afvraagt. Het systeem is in staat om de mineralen calcium en magnesium te detecteren en om te zetten in onschadelijke kristallen. Het harde water wordt dus onschadelijk gemaakt en verzacht. Hierdoor is het niet nodig om water af te voeren naar het riool.

Plaatsing van OneFlow®

De Watts OneFlow® wordt geplaatst op de plek waar de leidingen uw huis binnenkomen. Zo wordt het water verzacht voordat het in de leidingen terecht komt die rechtstreeks naar uw huis gaan. Het mooie is dat de installatie van dit systeem zeer eenvoudig is. Sterker nog: u heeft slechts 4 spullen nodig om ons systeem te plaatsen. Dit zijn de OneFlow® zelf, de sleutel, de meegeleverde beugel en de koppelingen. U kunt de installatie zelf binnen 15 minuten voltooien. Het enige dat u namelijk hoeft te doen is het boren van 4 gaten, pluggen plaatsen in deze gaten en het apparaat aan de beugel bevestigen. Vervolgens kunt u de slangen koppelen aan het apparaat en u bent al klaar. De OneFlow® is klaar voor gebruik en kan aan de slag om het water in uw leidingen te verzachten.

Als u graag wat handvatten heeft voor het installatieproces, dan kunt u gebruik maken van onze installatievideo. Heeft u liever dat professionals de OneFlow® plaatsen? Ook dat kan natuurlijk. U kunt zelf eenvoudig opzoeken of er een monteur in de buurt is.

Zoek een installateur bij u in de buurt

OneFlow® net zo effectief als een waterontharder?

Jazeker! Sterker nog, wij geloven dat de OneFlow® beter werkt dan een traditionele waterontharder. Eigenlijk is OneFlow® geen waterontharder, maar de innovatieve technologie die gebruikt wordt neutraliseert de kalk. Hierdoor wordt de kwaliteit van het water dat door uw leidingen stroomt aanzienlijk verbeterd. 

Calcium en magnesiummineralen in hard water worden aangetrokken en vervolgens zet de OneFlow® dit om in microscopische kristallen. Het voordeel hiervan is namelijk dat kristallen kunnen afbreken, vrij door leidingen kunnen stromen en zich nergens aan kunnen hechten. Harde kalkaanslag is dus verleden tijd! De OneFlow® brengt nog meer voordelen met zich mee.

Ongewijzigde waterkwaliteit

Met het gebruik van de OneFlow® verandert de samenstelling van uw water niet, er wordt namelijk geen zout of andere chemicaliën aan het water toegevoegd. Er worden alleen schadelijke mineralen omgezet in onschadelijke kristallen. Dit betekent dus ook dat er niets uit het water wordt verwijderd en belangrijke en gezonde mineralen dus behouden blijven. De waterkwaliteit blijft hierdoor erg goed. Dit terwijl de de kalk verdwijnt en deze ook niet meer terugkomt. 

Waterverzachter-Watts-OneFlow®

Onderhoudsarm

Zoals u heeft kunnen lezen, komt bij de aanschaf van een traditionele waterontharder vaak ook veel onderhoud kijken. Zo moet de filter bij een waterontharder met filter jaarlijks vervangen worden, wat hoog kan oplopen in de kosten. Bij een waterontharder op basis van zout moeten zowel de kunstharskorrels als het zout regelmatig worden aangevuld. Dit kan ook tijdrovend zijn. Met de OneFlow® is dit gelukkig verleden tijd. Door de unieke werking is ons apparaat onderhoudsarm. Wij werken bij Watts ook niet met onderhoudscontracten. Het enige dat u hoeft de doen, is het patroon vervangen. De levensduur van het patroon verschilt per systeem en is ook afhankelijk van uw verbruik, maar vaak hoeft dit maar om de twee tot drie jaar te gebeuren. Dit betekent dat u wel kunt genieten van onthard water, maar zonder het gedoe en de kosten van periodiek onderhoud.

Compact systeem

In tegenstelling tot veel traditionele waterontharders, past de OneFlow® in elk huis. Ons systeem is erg compact en kan liggend of staand geïnstalleerd worden. Vaak kan het overal in huis geplaatst worden, we kijken altijd met u naar de beste plek. Omdat de OneFlow® onderhoudsarm is, hoeven we hierbij geen rekening te houden met goede bereikbaarheid. U hoeft namelijk geen periodiek onderhoud uit te voeren. Dit is nog een voordeel van ons systeem.

De voordelen van OneFlow®

Kiest u voor een waterontharder alternatief van OneFlow®, dan geniet u van verschillende voordelen die hierbij komen kijken. Het is natuurlijk heel fijn dat er straks geen kalk meer op uw douchekop zit, maar dit is niet het enige:

  • Er wordt geen zout en chemicaliën aan het water toegevoegd
  • Er is geen elektriciteit en dus geen stopcontact nodig voor de aansluiting
  • Er is geen afvalwater en dus geen onnodige waterverspilling
  • Er wordt gebruik gemaakt van een innovatieve techniek met respect voor het milieu
  • De installatie is compact en eenvoudig
  • De bestaande kalk wordt ook verwijderd en gereinigd
  • Het onderhoud aan deze waterverzachter is minimaal
  • Het systeem is energiebesparend
  • De bestaande vitale mineralen blijven gewoon in uw water aanwezig
Ontdek welke OneFlow® bij u past

Waterontharder kosten?

De kosten van een waterontharder hangen erg af van de samenstelling van uw huishouden en het verbruik dat daarbij hoort. Ook je technische kennis speelt een rol. Het systeem moet tenslotte nog wel geplaatst worden. Maar gelukkig is de keuze reuze en zijn er genoeg verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Waar een traditionele waterontharder gemiddeld 700 euro kost, is een OneFlow® een stuk voordeliger. Bij een traditioneel systeem komen vaak namelijk, bovenop de aanschafkosten, nog kosten voor het installeren, onderhouden en het bijvullen van bijproducten als regeneratiezout. 

De kosten van de OneFlow® zijn een stuk lager. Dit komt doordat de installatie van dit systeem eenvoudig is. Daarnaast is het het toestel zo goed als onderhoudsvrij. Het enige dat u hoeft te doen is 1x per 2 of 3 jaar het patroon te vervangen. 

Wilt u een OneFlow® aanschaffen? Er zijn verschillende modellen, afhankelijk van uw verbruik en gezinssamenstelling. Kijk snel welke OneFlow® bij u past en geniet van kalkvrij water.

Kies uw OneFlow®

Kies het waterontharder alternatief: OneFlow®

Wilt u afrekenen met alle harde kalkaanslag die u tegenkomt op uw apparaten? En wilt u leidingen beschermen tegen kalkaanslag? Kies voor het waterontharder alternatief van OneFlow®: effectief, betaalbaar én energiebesparend. Zo wordt kalkaanslag verleden tijd. Zoek online naar een verkooppunt bij u in de buurt of ontdek de reviews.

Bekijk reviews