Het alternatief voor de waterverzachter!

Dagelijks komen we met water in aanraking. Koken, douchen, het wassen van kleding, verkoeling, bij tal van bezigheden wordt water gebruikt. Water is ontzettend belangrijk in ons leven, maar lang niet altijd goed voor de apparatuur die we gebruiken. In deze gevallen biedt een waterverzachter, of een duurzaam alternatief voor een waterverzachter vaak de uitkomst.

Kans op kalkaanslag

Ondanks ons goede water- en leidingsysteem is het water afkomstig uit eigen land niet altijd even goed voor de apparaten binnen uw huishouden. Hoe harder water is, hoe groter de kans dat er kalk ontstaat bij het verwarmen van de apparatuur. Kalkaanslag kan er op haar beurt weer voor zorgen dat de apparaten minder goed functioneren. Apparaten welke harder moeten werken om hetzelfde resultaat te bewerkstelligen verbruiken logischerwijs meer energie. De energiekosten zullen dus ook stijgen wanneer er kalkaanslag vormt in uw apparaten. U baalt toch ook van onnodig hogere energiekosten?

Maar wat is hard water dan?

Een vraag die bij velen, waaronder u, nu op zal borrelen is wat hard water dan daadwerkelijk is. Voor de meeste onder ons is het een woord dat we niet vaak voorbij horen komen. Het is eigenlijk vrij simpel: de hardheid van het water meten we aan de hand van de hoeveelheid magnesium en calcium. Hoe meer er van elke stof aanwezig is in het water, hoe harder het water is.

De hardheid van water wordt uitgedrukt in Duitse graden. Wat nu de exacte graad voor hard en zacht water is, is nooit officieel vastgesteld. We spreken in de meeste gevallen van hard water wanneer er 12 of een hoger aantal Duitse graden wordt gemeten in het water. Zacht water telt ongeveer 4 tot 8 Duitse graden.

In de vorige alinea hebben wij u al verteld dat zacht water beter is voor zowel uw apparaten, de energierekening als het milieu. Maar waarom? En wat is dan het voordeel van een waterverzachter (of een duurzaam alternatief voor een waterverzachter)?

Waarom is dit een probleem?

Zoals al eerder benoemd kan hard water zorgen voor kalk bij opwarming van huishoudelijke apparaten. Apparaten als een waterkoker, de douchekop of kraan zijn hier gevoelig voor. Naast dat het er onhygiënisch uitziet, is het ook niet goed voor het functioneren. De apparaten kunnen bijvoorbeeld verstopt raken. Bij een verstopping verbruikt het apparaat meer energie voor hetzelfde resultaat als wanneer het niet verstopt zit, wat resulteert in hogere energiekosten.

Naast het feit dat niemand onnodig meer geld uit wil geven, is het ook slecht voor het milieu. U wilt geen kalkaanslag op uw apparaten, dus moet het na constatering worden verwijderd. En hoe gaat dat het gemakkelijkst? Door chemische producten te gebruiken. Ongemerkt verdwijnen de resten van deze producten in het milieu, wat nadelige gevolgen kan hebben voor dieren en de natuur in het algemeen.

Wij horen u al denken: ‘maar hoe verminder ik die kalkaanslag dan?’ Door een OneFlow® te gebruiken, hét duurzame alternatief voor een waterverzachter. We leggen even uit waarom en hoe dit in zijn werk gaat.

Ontdek welke OneFlow® bij u past

OneFlow® helpt u op meerdere vlakken

OneFlow® doet niets anders dan hard water op een milieuvriendelijke manier verzachten. OneFlow® is echter geen waterverzachter maar een duurzaam alternatief voor de waterverzachter.

Het kent vele voordelen ten opzichte van alternatieven. Tegenwoordig wordt er vanuit de samenleving een steeds grotere druk uitgeoefend op verduurzaming, ons duurzaam alternatief voor een waterverzachter voldoet aan alle eisen.

OneFlow®:

  • Verbruikt geen elektriciteit;
  • Is uiterst efficiënt;
  • Heeft geen zout nodig;
  • Is onderhoudsarm.

Hoe werkt het?

De werking is vrij simpel: het leidingwater dat terecht komt in de het apparaat is, zoals wij u al hebben verteld, voorzien van de mineralen magnesium en calcium. OneFlow® zet deze mineralen om in onschadelijke, inactieve microscopische kristallen. Deze kristallen worden meegevoerd met de stroom richting de uitgangen van het leidingsysteem in huis.

Bij alternatieven wordt er van u verwacht dat u telkens een nieuwe hoeveelheid middelen in het water verwerkt, waarna deze oplossen en u een korte tijd kunt genieten van zachter water. OneFlow® wordt tussen het leidingsysteem geplaatst en blijft dus altijd staan. Op die manier heeft u er nauwelijks omkijken naar en meer tijd voor de dingen die u écht belangrijk vindt.

Het systeem is vrij van chemicaliën en zout, en heeft geen elektriciteit en spoeling nodig. Ons duurzame alternatief voor de traditionele waterverzachter is daarmee zowel voor de huishoudelijke apparaten als het milieu een goede (en betere) keuze.

Verschillende varianten voor een waterverzachter
Welke OneFlow® bij u past hangt af van het verbruik van het huis. Hierbij moet rekening worden gehouden met het aantal personen dat leeft in de woning. Vanzelfsprekend wordt er door grote huishoudens vaak meer verbruikt dan door kleinere huishoudens.

Ontdek welke OneFlow® bij u past

Voorkomen is beter dan genezen

Sprookjes bestaan niet en de meeste dromen zijn bedrog, maar wat vaststaat is dat voorkomen beter is dan genezen. Als u nu last heeft van kalkaanslag zal OneFlow® dit niet als sneeuw voor de zon laten verdwijnen, maar in de toekomst zal de kans op kalkaanslag aanzienlijk verminderen. Fijne gedachte, niet? Door verbetering van de kwaliteit van het water zal het minder snel voorkomen, waardoor u minder vaak in aanraking komt met kalkaanslag.

Als u nu (nog) geen last heeft van kalkaanslag in of op uw huishoudelijke apparaten is dit hét moment om gebruik te gaan maken van een waterverzachter (of duurzaam alternatief). U zit namelijk nog in het tijdperk ‘voorkomen’, maak daar daarom snel gebruik van. Anders moet ook u binnenkort met chemische schoonmaakproducten aan de haal. OneFlow® is overigens geen waterontharder of waterverzachter, maar een duurzaam alternatief.

Ook voor andere doeleinden een waterverzachter

Wat dacht u van urenlang badderen zonder daarna urenlang te moeten schrobben? Vaak blijven zeep- en shampooresten zichtbaar na een bezoek aan het bad, met schoon water is ook dit verleden tijd. Deze zeep- en shampooresten zijn met behandeld water namelijk veel gemakkelijker weg te spoelen dan met onbehandeld water.

Daarnaast profiteert ook de cv-ketel volop mee van het alternatief voor de waterverzachter, door het behandelde water kan deze beter en vooral gemakkelijker haar werk doen. OneFlow® kent dus vele voordelen.

Met een OneFlow® worden uw huishoudelijke apparaten dus duurzamer en werken ze efficiënter. Na installatie heeft u er nauwelijks omkijken meer naar en draagt u bij aan een betere leefomgeving voor zowel mens als natuur.

Heeft u interesse een duurzaam alternatief voor een waterverzachter?

Kies het OneFlow® systeem dat bij u past